Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ

Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Ροδόπης

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές το σκηνικό της δικομματικής πόλωσης έχει ολοκληρωθεί.

Οι δύο μονομάχοι ανταλλάσσουν οξύτατους χαρακτηρισμούς, απειλούν τους ψηφοφόρους τους, ότι αν δεν τους ψηφίσουν θα είναι υπεύθυνοι γιατί θα βγει ο άλλος κλπ.

Παραβγαίνουν στο ποιος θα δείξει πιο πιστός στα μεγάλα αφεντικά και ταυτόχρονα λιγότερο αντιλαϊκός. Εδώ χάνεται κάθε ίχνος αξιοπιστίας στα μάτια κάθε σκεπτόμενου πολίτη.

Η ανάπτυξη της Θράκης είναι από τα συνηθισμένα ζητήματα κόντρας.

Και οι δύο υποστηρίζουν ότι την έχουν κάνει Ευρώπη, τώρα μάλιστα και εφαλτήριο για τη διείσδυση στα Βαλκάνια.

Οπως σε όλα τα ζητήματα, έτσι και στο ζήτημα της ανάπτυξης της Θράκης, με τις κόντρες τους κρύβουν την πραγματικότητα, που όπως συμβαίνει συνήθως είναι μίλια μακριά απ' αυτό που παρουσιάζουν.

Ανεργία 20%, αναλφαβητισμός πάνω από 25%, μετανάστευση, επιχειρήσεις που κλείνουν, αγροτική οικονομία φθίνουσα, συνθήκες διαβίωσης πολύ κακές, για μεγάλη μερίδα των εργαζομένων κύρια της μειονότητας.

Αυτό όμως δεν είναι ανάπτυξη.

Εμείς πιστεύουμε στην ανάπτυξη που θα στηριχτεί στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής, (γεωργία, κτηνοτροφία), στη βιομηχανική αξιοποίησή της, στην ενίσχυση της ντόπιας βιομηχανίας μέσα από κλαδικά προγράμματα, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του δημόσιου τομέα, όχι με τη μορφή του σημερινού, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι συνεταιρισμοί, με την προϋπόθεση να εφαρμόζεται φιλολαϊκή πολιτική.

Παράλληλα, πιστεύουμε στη βασική ανάγκη ουσιαστικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων της μειονότητας και της ανάπτυξης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με με όλους τους γειτονικούς λαούς.

Αυτή η πρόταση του ΚΚΕ σκοντάφτει σε μια βασική λεπτομέρεια. Ερχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τα πλάνα για την Ελλάδα και τη Θράκη, της ΕΕ και της Νέας Τάξης γενικότερα.

Αρα, η επιτυχία του προτεινόμενου στόχου απαιτεί πάλη ενάντια στα συμφέροντα των παραπάνω ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Επειδή δε κάθε αγώνας λαϊκός έχει ανάγκη πολιτικής στήριξης, κι επειδή το μόνο κόμμα που μπορεί να στηρίξει αντιιμπεριαλιστικές επιλογές και στόχους είναι το ΚΚΕ, γι' αυτό λέμε και ξαναλέμε ότι χρειάζεται ενίσχυση και εκλογική του ΚΚΕ.

Να γιατί τώρα ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ