Μιας λοιπόν και αποφασίσαμε να πιούμε τσάι, μιας και θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, λέμε να επιχειρήσουμε για πρώτη φορά - δεν το έχουμε ξανακάνει - να ετοιμάσουμε μια πουτίγκα. Θα χρειαστούμε (εκτός από υπομονή): 1/2 του κιλού γάλα, 3 φέτες ψίχα λευκού ψωμιού, 1/2 φλιτζανιού τσαγιού σταφίδες, ξανθές και άλλες τόσες μαύρες, ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, ένα φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα κοπανισμένη, πέντε αυγά, μια κουταλιά ξύσμα λεμονιού για το άρωμά της.
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις σταφίδες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, κόβουμε την ψίχα του ψωμιού σε μικρά κομματάκια και έπειτα βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε μια σειρά από ψωμάκια. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να κάψει, παίρνουμε τη φόρμα και πάνω από τα ψωμάκια βάζουμε τις ξανθές σταφίδες, τις πασπαλίζουμε με καρύδια και αμέσως μετά στρώνουμε τις μαύρες σταφίδες. Και πάλι στρώνουμε ψωμάκια και πάλι στρώνουμε σταφίδες με την ίδια σειρά. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και χύνουμε το γάλα λίγο - λίγο. Χτυπάμε να ενωθούν καλά και με ένα κουτάλι τα ρίχνουμε μέσα στη φόρμα. Θα βάλουμε τη φόρμα σε ταψί με νερό στο φούρνο μέχρι να φουσκώσει. Για να βεβαιωθούμε αν ψήθηκε καλά, θα βυθίσουμε μέσα ένα σπίρτο αν το σπίρτο βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι εντάξει. Θα τη βγάλουμε από το φούρνο, θα την αφήσουμε να κρυώσει, θα την ξεφορμάρουμε και θα τη σερβίρουμε με μαρμελάδα βερίκοκο αναλυμένη με λίγο κονιάκ.