1/2 κιλό μακαρόνια, 1 φλιτζάνι του τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο, ένα φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη, 1/3 φλιτζανιού βούτυρο ή φυτίνη και τρεις κρόκοι αυγών.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια ολόκληρα σε αλατισμένο βραστό νερό και τα βράζουμε (προσοχή μην παραβράσουν), μετά τα στραγγίζουμε. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Αδειάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν με το μπέικον και να βουτυρωθούν. Στο μεταξύ βάζουμε τους κρόκους σε μπολ με λίγο πιπέρι και τους χτυπάμε καλά με πιρούνι, προσθέτοντας λίγο-λίγο το μισό τυρί. Περιχύνουμε με τη σάλτσα των αυγών, τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα των αυγών και 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Καλή μας όρεξη!!!!