Κυριακή 8 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Ποτέ δε με ενδιέφεραν τα γλυκά εκτός από εκείνα του κουταλιού, τα μαρόν γκλασέ, τη μιλ φέιγ μια φορά στα δέκα χρόνια να δοκίμαζα, πάντα με την προϋπόθεση ότι ήταν τέλεια. Και την πάστα φλόρα. Τώρα που το σκέπτομαι νομίζω ότι έχω να φάω «πάστα φλόρα» από την εποχή που ήμουνα είκοσι ετών. Πιθανόν τώρα να μη μου αρέσει πια. Αλλάζουν τα γούστα μου. Ας δοκιμάσουμε και βλέπουμε. Θα χρειαστούμε λοιπόν: ένα φλιτζάνι βιτάμ, τρία φλιτζάνια αλεύρι, 1/3 του τσαγιού ζάχαρη, ένα φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ, έναν κρόκο αυβγού, ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, μια κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και ενάμισι φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Επειτα το βάζουμε σε μια λεκάνη, ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο, το αβγό, τη ζάχαρη, το λεμόνι, το κονιάκ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Θα τη χωρίσουμε σε δυο κομμάτια, θα ανοίξουμε φύλλο χονδρό δυο εκατοστών και θα το στρώσουμε σε ένα ταψάκι. Θα κόψουμε από την άλλη ζύμη ένα κομμάτι, θα το πλάσουμε κορδόνι και θα το τοποθετήσουμε γύρω γύρω από το φύλλο, αφού πρώτα θα το έχουμε αλείψει με το ασπράδι του αβγού ή με λίγο νερό. Θα αδειάσουμε μέσα στο ταψί, πάνω στο φύλο τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη θα πλάσουμε λεπτά κορδόνια και θα τα τοποθετήσουμε πάνω στη μαρμελάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζονται μικρά τετραγωνάκια. Θα το ψήσουμε σε μέτριο φούρνο για σαράντα λεπτά της ώρας. Οταν ψηθεί θα αφήσουμε να κρυώσει εντελώς για να πήξει η μαρμελάδα και θα την κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Η ώρα της δοκιμής έφτασε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εν συντομία (2003-10-26 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2003-04-20 00:00:00.0)
Εν συντομία (2003-04-13 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2002-11-03 00:00:00.0)
Μικρές ιδέες (2001-09-30 00:00:00.0)
Μικρές ιδέες (2000-10-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ