Κυριακή 8 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΑΜΕΑ
Εκτακτες ρυθμίσεις

Η Αθήνα παραμένει μια πόλη εχθρική για τα άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ), αλλά τουλάχιστον γίνονται μερικά μικρά βήματα, έστω και για λόγους μικροσκοπιμοτήτων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης παρουσίασε το «Δίκτυο των προσπελάσιμων συγκοινωνιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η δημιουργία ανελκυστήρων στους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ και η προσβασιμότητα στους σταθμούς του τραμ και στους συρμούς όλων των παραπάνω μέσων είναι ένα δεδομένο. Επιπρόσθετα στις 21 Ολυμπιακές γραμμές θα δρομολογηθούν λεωφορεία με δυνατότητα πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ, τα οποία θα ξεκινούν από τις αφετηρίες για τα Ολυμπιακά Αθλητικά κέντρα ανά μισή ώρα (ακριβώς, και μισή). Τα λεωφορεία αυτά θα έχουν ειδική σήμανση.

Επίσης, για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ για τα Αθλητικά Κέντρα που δεν εξυπηρετούνται από τον ΟΑΣΑ (Μαρκόπουλο, Σχοινιάς, Μαραθώνας), αλλά και για εκεί που αναμένεται αυξημένη προσέλευση (Νίκαια, Γαλάτσι) το υπουργείο εντάσσει στο δίκτυο δέκα ειδικά διασκευασμένα οχήματα της «Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών», που θα ξεκινούν από κεντρικές αφετηρίες (Σύνταγμα, Δουκίσης Πλακεντίας, Σχοινιάς) 90 λεπτά πριν από την έναρξη των αθλημάτων και 60 λεπτά μετά τη λήξη τους. Για την ενημέρωση των ΑΜΕΑ έχουν εκδοθεί ειδικοί χάρτες με τα σημεία που επιτρέπουν την προσπέλασή τους, ενώ παρέχεται και τηλεφωνική υποστήριξη στο 185 σε πέντε γλώσσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ