Κυριακή 8 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Κιμώλου

Σε απόγνωση έχουν φτάσει οι κάτοικοι της Κιμώλου, σύμφωνα με επιστολή του νομάρχη Κυκλάδων, Δημήτρη Μπάιλα, προς τον πρωθυπουργό, εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να λύσει το πρόβλημα της σύνδεσης του νησιού τους με τη Μήλο, από την οποία τους χωρίζουν μόνο δύο ναυτικά μίλια και η επικοινωνία πραγματοποιείται από επιβατηγά - οχηματαγωγά σκάφη ανοιχτού τύπου.

Σύμφωνα με την επιστολή του νομάρχη Κυκλάδων, η θαλάσσια λωρίδα των δύο ναυτικών μιλίων, που χωρίζει τη Μήλο από την Κίμωλο, έχει χαρακτηριστεί «προασπισμένη ζώνη», καθώς «οι πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι διαφορετικές, από αυτές, που αναφέρονται στα επίσημα δελτία της ΕΜΥ». Παρ' όλ' αυτά, εξαιτίας της άρνησης του Λιμενικού Μήλου να αναλάβει την ευθύνη της σύνδεσης των δύο νησιών, όταν η ΕΜΥ δίνει δελτίο καιρού άνω των έξι μποφόρ, η Κίμωλος βρίσκεται πολύ συχνά αποκλεισμένη.

Δεδομένου μάλιστα ότι πολλοί κάτοικοι της Κιμώλου εργάζονται στα λατομεία της Μήλου, μαθητές του νησιού φοιτούν στο ΤΕΕ Μήλου, αλλά και το γεγονός ότι η Κίμωλος στερείται φαρμακείου, η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο.

Οπως αναφέρει η επιστολή του νομάρχη, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, για να εφιστήσουν την προσοχή των κρατικών φορέων στο πρόβλημα της σύνδεσης των νησιών, καμία υπόσχεση δεν έχει υλοποιηθεί και κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την επίλυση του θέματος, με αποτέλεσμα η κατάσταση να διαιωνίζεται.

Ο νομάρχης Κυκλάδων ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα μέτρα και να αποδώσει ευθύνες για την αδιαφορία που επιδεικνύεται επί σειρά ετών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ