ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΕΛΤΑ
«Ακύρωσαν» την κλήση σε απολογία

Οι ταξικές δυνάμεις έκαναν χτες νέα παρέμβαση, καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά στις 24 Φλεβάρη

Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010

Στο πλευρό των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ βρέθηκαν δεκάδες ταξικά συνδικάτα
Μαχητική παρέμβαση ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που επιδιώκει να επιβάλει η διοίκηση των ΕΛΤΑ στους εργαζόμενους πραγματοποίησαν χτες οι ταξικές δυνάμεις, στο γραφείο διανομής των ΕΛΤΑ στον Κολωνό. Η χτεσινή παρέμβαση ήταν συνέχεια αυτής που έγινε την περασμένη βδομάδα, κατά την οποία εκπρόσωπος της διοίκησης των ΕΛΤΑ δήλωνε άγνοια για την κλήση σε απολογία που έλαβαν απεργοί μετά τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη.

Στην παρέμβαση συμμετείχε το «Αγωνιστικό Μέτωπο Ταχυμεταφορών - Ταχυδρομείων», εκπρόσωποι των Συνδικάτων Οικοδόμων Αθήνας, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Λογιστών, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων από τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τους ΟΤΑ, αναδεικνύοντας ότι η ταξική συσπείρωση και ενότητα των εργαζομένων θα δώσει ηχηρή απάντηση σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού. Αυτό το μήνυμα μεταφέρθηκε και στη συνάντηση που έγινε με τους προϊστάμενους του γραφείου διανομής και προσωπικού, μετά την οποία ματαιώθηκε η κλήση σε απολογία.

Απευθυνόμενοι στους εργαζομένους, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων τόνισαν την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα και συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική επίθεση που δέχονται. Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στις 24 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Ο Γ. Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τόνισε ότι «οι εργάτες έχουμε δύο επιλογές. 'Η να συμβιβαστούμε και να περιμένουμε τα χειρότερα ή να βγούμε στο δρόμο και να διεκδικήσουμε αυτά που παράγουμε. Ολα τα μέτρα που παίρνονται σήμερα σε περίοδο κρίσης, τα μέτρα που λήφθηκαν προηγουμένως σε περίοδο ανάπτυξης έχουν ένα στόχο: Να δημιουργήσουν ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αγωνιστούμε, να συσπειρωθούμε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Ο Β. Πετρόπουλος, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής στους ΟΤΑ, υπογράμμισε ότι «σε αυτή την γενικευμένη επίθεση όσοι σηκώνουν το κεφάλι δεν μπορούν παρά να θεωρούν τον εαυτό τους τίμιο και αξιοπρεπή και συνεπή απέναντι στα συμφέροντα της τάξης που ανήκουν. Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια τρομοκράτησης και δίωξης συναδέλφων που αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική».

Ο Δ. Γεωργίου, από την ΕΥΔΑΠ, αναφέρθηκε στην παρέμβαση που είχε κάνει το ΠΑΜΕ και στην Επιχείρηση, επίσης πετυχαίνοντας να ανακληθούν παρόμοια μέτρα τρομοκράτησης όσων απήργησαν στις 17 Δεκέμβρη. Καταλήγοντας κάλεσε στην απεργία στις 24 Φλεβάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο απαράδεκτο κρούσμα τρομοκράτησης υγειονομικού (2020-09-26 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις καθαρίστριες στα ΕΛΤΑ (2015-08-11 00:00:00.0)
«Στόχος» για τους μηχανισμούς καταστολής (2010-10-19 00:00:00.0)
Βιομηχανία διώξεων με στόχο τους εργαζόμενους (2006-05-31 00:00:00.0)
Στην αστυνομία γιατί διαδήλωναν (2006-03-04 00:00:00.0)
Σύμβαση λιτότητας στα ΕΛΤΑ (1995-04-21 00:00:00.0)