Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση για τις καθαρίστριες στα ΕΛΤΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Διοίκησης των ΕΛΤΑ είχε την περασμένη Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής, για να καταγγείλει και να απαιτήσει λύσεις στην εντατικοποίηση της δουλειάς και την απληρωσιά που βιώνουν οι καθαρίστριες της εταιρείας «ΕΥΚ ΑΕ», με την οποία τα ΕΛΤΑ έχουν υπογράψει σύμβαση για την καθαριότητα των κτιρίων τους στην Αττική.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «η διοίκηση των ΕΛΤΑ επικαλέστηκε άγνοια, ωστόσο φέρει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αφού με τις επιλογές της έχει εκχωρήσει σε υπεργολάβους, με συμβάσεις, μια σειρά από έργα όπως: καθαριότητα, φύλαξη και τμήματα της διανομής.

Οι επιλογές αυτές της διοίκησης των ΕΛΤΑ, κατ' εφαρμογή του νόμου 2956\2001, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, βάθυναν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και άνδρωσαν το σύγχρονο δουλεμπόριο. Γυναίκες δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία από γραφείο σε γραφείο. Τα κτίρια φυλάσσονται από ιδιώτες. Ο χρηματοεφοδιασμός επίσης στους ιδιώτες. Ταχυδρόμοι από "δουλεμπορικές" εταιρείες με εξάωρη εργασία πληρώνονται με 324 ευρώ το μήνα».

Το Συνδικάτο προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διεκδικεί: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενες στην καθαριότητα. Να καταργηθεί το καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ