Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ «ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»
Βιομηχανία διώξεων με στόχο τους εργαζόμενους

Επιβεβαιώνεται ότι, με τις πλάτες κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, η πολυεθνική μεθόδευε από καιρό την καταδίκη και απόλυση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Από την προχτεσινή συγκέντρωση της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο προαύλιο της «Βάκενχουτ»
Από την προχτεσινή συγκέντρωση της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο προαύλιο της «Βάκενχουτ»
Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συνδικαλιστική δίωξη της πολυεθνικής εταιρίας φύλαξης «Βάκενχουτ» σε βάρος του Πέτρου Κεφαλά, στελέχους του ΠΑΜΕ, μέλους του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου και γγ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η εργοδοσία, αποθρασυμένη από την πολιτική της κυβέρνησης και χέρι χέρι με τη Δικαιοσύνη, βάζει στο στόχαστρο έναν ακόμα εργαζόμενο στην εταιρία, στέλεχος και αυτός του ΠΑΜΕ.

Τη Δευτέρα, αμέσως μετά τη συγκέντρωση της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο προαύλιο της «Βάκενχουτ», παραδόθηκε στον Νίκο Μπέτση, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, κλήση σε απολογία εντός 48 ωρών από το προανακριτικό τμήμα του Ειρηνοδικείου Ν. Ιωνίας (στην αρμοδιότητά του υπάγεται η έδρα της «Βάκενχουτ» στη Μεταμόρφωση). Σύμφωνα με την κλήση, ο συνδικαλιστής έχει μηνυθεί από την πολυεθνική για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και «ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Με τις ίδιες κατηγορίες, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί η κλήση σε απολογία και του Πέτρου Κεφαλά.

Μελετημένη μεθόδευση

Η μήνυση προς τους δύο συνδικαλιστές κατατέθηκε από τη «Βάκενχουτ» στις 25 του Μάρτη, δέκα μόλις μέρες μετά την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 του Μάρτη και την περιφρούρησή της από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ έξω από την εταιρία. Στις 17 του Μάη υπογράφτηκαν οι κλήσεις σε απολογία από το Ειρηνοδικείο της Ν. Ιωνίας, ενώ μόλις την προηγούμενη μέρα η Δευτεροβάθμια Επιτροπή είχε αποφασίσει την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας του Πέτρου Κεφαλά, με συνέπεια την απόλυσή του. Φαίνεται ότι η εργοδοσία είχε φροντίσει να «απλώσει» το δίχτυ των διώξεων σε πολλά δικαστικά μέτωπα, ώστε με σιγουριά να πετύχει την καταδίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με στόχο την απόλυσή τους.

Χτες, ο Νίκος Μπέτσης παρουσιάστηκε στο Ειρηνοδικείο για να ενημερωθεί σχετικά με τη δικογραφία. Από το προανακριτικό τμήμα ενημερώθηκε ότι η δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς δεν έχει καταθέσει ακόμα ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας και ότι η υπηρεσία θα τον ενημερώσει όταν έρθει η ώρα για την απολογία του ως κατηγορουμένου. Οπως αποκαλύφθηκε, μάρτυρας κατηγορίας είναι το διευθυντικό στέλεχος της «Βάκενχουτ» Λυμπερόπουλος, ο οποίος ήταν από τους βασικούς μάρτυρες στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82, η οποία αποφάσισε την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας του Π. Κεφαλά.

Στην κατάθεσή του ο Λυμπερόπουλος είχε τότε στηρίξει τις χαλκευμένες κατηγορίες της εργοδοσίας για τον Π. Κεφαλά χωρίς να είναι παρών στα γεγονότα και χωρίς να είναι σε θέση να αναγνωρίσει το συνδικαλιστή, σε βάρος του οποίου κατέθεσε!

Πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους

Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα ευθείας τρομοκράτησης των εργαζομένων που επιβεβαιώνει ότι η πολυεθνική «Βάκενχουτ», αξιοποιώντας και την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, επιχειρεί να ολοκληρώσει την εκκαθάριση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται για τα πραγματικά συμφέροντα των συναδέλφων τους, χωρίς η εργοδοσία να μπορεί να τους βάλει στο τσεπάκι της. Ολο το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί οι απολύσεις άλλων εργαζομένων, που από το 2003 συμμετείχαν στο ταξικό ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε για τις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου.

Η νέα τρομοκρατική δίωξη μάλιστα έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην απόλυση του Π. Κεφαλά και φουντώνει το κύμα της αλληλεγγύης. Αλληλεγγύη που εκφράζεται με δεκάδες ανακοινώσεις σωματείων, στις οποίες χτες προστέθηκαν αυτές του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, της Πανελλήνιας Ενωσης Αμμοβολιστών - Καθαριστών, του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά, του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

Στον αντίποδα, τόσο η πλειοψηφία στο επιχειρησιακό σωματείο, όσο και στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Φύλαξης, συνεχίζουν με τη σιωπή τους να σιγοντάρουν το μπαράζ των διώξεων σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ