Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σήμερα όλοι με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Στις 10.30 π.μ. η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, στα πλαίσια της πανελλαδικής 6ωρης στάσης εργασίας

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα, στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια, στα πλαίσια της πανελλαδικής εξάωρης στάσης εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.), απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ). Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στην ίδια απεργιακή συγκέντρωση καλεί τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Υγείας και Πρόνοιας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), η οποία έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, ενάντια στην ασύδοτη επιχειρηματική δράση, όπως κατέληξε το εγχείρημα της αποασυλοποίησης.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΣΥ τονίζει ότι «οι κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, δεν ανταποκρίνονται στην επίθεση που δεχόμαστε, στην όξυνση των προβλημάτων, ενώ οι μορφές πάλης είναι συνειδητά αποσπασματικές και δεν εντάσσονται σ' ένα σχεδιασμό κλιμάκωσης, που θα βοηθάνε στην ενιαία δράση του κλάδου, στη συμμαχία και κοινή δράση με τ' άλλα τμήματα της εργατικής τάξης».

«Με τη μαζική σας συμμετοχή στις κινητοποιήσει δώστε αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους τη στηρίζουν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΣΥ και καλεί - όπως και η ΟΣΝΙΕ - τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες, καθώς και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Επίσης καλούν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις με βασικό μισθό 1.300 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 στην Καμάρα και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ