Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Εντείνονται οι προετοιμασίες

Συγκέντρωση χτες στα γραφεία της ΕΕΛΠ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν οι λογιστές μεθαύριο Παρασκευή 2 Ιούνη, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 π.μ., από όπου και θα ξεκινήσει και πορεία προς το ΣΕΒ. Στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας, τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση στα γραφεία της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ). Στη συνέχεια, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, και ψηφίζεται σήμερα, το οποίο ορίζει ότι η αλλαγή τάξης των λογιστών θα γίνεται μέσω συστήματος πιστοποίησης-αξιολόγησης, υποβαθμίζοντας έτσι πλήρως τα πτυχία των λογιστών. Ακολούθησε επίσκεψη στη Βουλή όπου μοιράστηκε σχετικό ψήφισμα στους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στην πανελλαδική απεργία, και στην πανελλαδική συγκέντρωση της ΠΟΛ στην Αθήνα, συμμετέχει κι η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης. Για συνεννόηση σχετικά με τη μετάβαση στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα πληροφορίες δίνονται στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών (τηλ. 2310.267.295 καθημερινά από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.).

Οι λογιστές, διεκδικούν: κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ για το βοηθό λογιστή και 1.400 ευρώ για το λογιστή. 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, συνεχές ωράριο, με προοπτική 30ωρο και 6ωρο. Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Δημόσιο δωρεάν Υγεία και Παιδεία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ