ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Μήνυμα ανυπακοής στην πρώτη κάλπη μετά τα μέτρα

Ανακοίνωση του ΜΑΣ, για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, στις 19 Μάη, μετά την ανακοίνωση των νέων βάρβαρων μέτρων

Τρίτη 4 Μάη 2010

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές να πάρουν θέση στην πρώτη κάλπη, μετά την ανακοίνωση των μέτρων, τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Τους καλεί, στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, στις 19 Μάη, να στείλουν μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν προαποφασισμένα και υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία. Δεν είναι προσωρινά, είναι μέτρα για να μείνουν και μετά την κρίση. Σκέψου, από τα 120 δισ. ευρώ αυτό που θα πάρει ο λαός και η νεολαία θα είναι το χρέος και οι τόκοι. Αλλοι κερδίζουν απ' αυτήν την υπόθεση, είναι οι ίδιοι που κέρδιζαν και όταν υπήρχε ανάπτυξη. Κερδισμένο θα είναι το κεφάλαιο, που πιστά υπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι ηγεσίες των ΠΑΣΠ και ΔΑΠ στις σχολές».

Το ΜΑΣ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η αποχή βολεύει την κυρίαρχη πολιτική, συμφέρει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να μην πάρεις θέση στην πρώτη κάλπη που θα στηθεί μετά την ανακοίνωση των μέτρων. Θυμήσου ότι μετά την αποχή στις ευρωεκλογές δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο η αντιλαϊκή πολιτική, θυμήσου ότι τότε οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι, που σήμερα λένε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, σε έστελναν στην παραλία. Θυμήσου ότι η περσινή αποχή στις φοιτητικές έδωσε φτερά στο ΠΑΣΟΚ, παρόλο που η ΠΑΣΠ πανελλαδικά δεν ανέβηκε διακριτά σε ψήφους. Η αποχή έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει σαν τρόπος αντίδρασης. Σήμερα δεν είναι καιρός για πολλά λόγια, είναι καιρός για δράση. Σήμερα πρέπει να καταγραφεί η συμμετοχή σου στην πάλη.

Ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, ξέρεις ότι δεν σου έχουμε πει ψέματα, ότι μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης χωρίς να λογαριάζουμε θυσίες. Ξέρεις ότι μπορείς να μας εμπιστευτείς, ότι η ψήφος σου δε θα πάει χαμένη. Στείλε μήνυμα ότι δε νομιμοποιείς τα μέτρα που παίρνουν σε βάρος δικό σου και της οικογένειάς σου. Μην τους δώσεις άλλοθι για τα επόμενα μέτρα που έχουν στο συρτάρι για το αμέσως επόμενο διάστημα», καλεί το ΜΑΣ κάθε φοιτητή και σπουδαστή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα της ΚΝΕ στους φοιτητές (2013-04-09 00:00:00.0)
«Κάνουμε την αγανάκτηση δύναμη ανατροπής»! (2011-04-30 00:00:00.0)
Κινήσεις υποκρισίας (2010-09-11 00:00:00.0)
Οι σπουδαστές παίρνουν θέση για όλα με ισχυρή Πανσπουδαστική (2010-05-18 00:00:00.0)
Απάντηση, η μεγάλη συμμετοχή (1998-04-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-03-27 00:00:00.0)