4ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αν δε «χτυπήσει το κουδούνι», δε σταματάμε

Την άμεση ανέγερση νέου σχολείου απαίτησαν χτες μαθητές, γονείς και μαζικοί φορείς της Νίκαιας, που προχώρησαν σε αποκλεισμό της Π. Ράλλη

Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000

«Οχι στις ψεύτικες υποσχέσεις. Αμεση κατασκευή σχολείου στο Δηλαβέρη». Με το σύνθημα αυτό μαθητές, γονείς και μαζικοί φορείς της Νίκαιας διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι, απαιτώντας την άμεση ανέγερση σχολείου για το 4ο Λύκειο Νίκαιας. Ετσι προχώρησαν σε αποκλεισμό της Πέτρου Ράλλη, στο ύψος της Χρυσοστόμου Σμύρνης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το σχολείο τους, βροντοφωνάζοντας «Οχι άλλο εμπαιγμό, σχολείο διεκδικούμε πρωινό».

Οι μαθητές του 4ου Λυκείου στεγάζονται με τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου στον ίδιο χώρο, εδώ και οχτώ χρόνια. Η προσωρινή λύση που δόθηκε τότε από τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή για συστέγαση των δύο σχολείων μόνο για ένα χρόνο, πήρε στην πορεία μόνιμο χαρακτήρα. Από τότε έχουν περάσει οχτώ χρόνια και οι μαθητές του 4ου Λυκείου συνεχίζουν να κάνουν μάθημα μόνο σε απογευματινή βάρδια. Ο χώρος που υπάρχει για να ανεγερθεί νέο σχολείο είναι το οικόπεδο Δηλαβέρη. Ομως, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, εξαιτίας της ολιγωρίας του ΟΣΚ η προθεσμία που υπήρχε για να αγοραστεί ο χώρος πέρασε και έτσι όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.

«Δεν έχουμε εξωσχολική ζωή. Η απόδοσή μας στα μαθήματα είναι χαμηλή, η διδασκαλία εκείνη την ώρα είναι πιο κουραστική και πιεστική», μας λέει ο Γιάννης Χατζόγλου, μέλος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου.

«Εφτασε επιτέλους η ώρα και για τους μαθητές του 4ου Λυκείου να λειτουργήσουν πρωί. Εχουμε στείλει διαβήματα και επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς και ακόμα δεν έχει βρεθεί καμία λύση», λέει ο Σαράντης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Νίκαιας.

Ο Σπύρος Ιωαννίδης, δημοτικός σύμβουλος με τη Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας, τόνισε ότι «εδώ και οχτώ χρόνια περιμένουμε μια λύση και αντί αυτού συνεχίζονται οι υποκρισίες και τα ψέματα από τους αρμόδιους φορείς. Δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας, αν δεν ακούσουμε να χτυπάει το κουδούνι στο καινούριο πλέον σχολείο».

Οι μαθητές, γονείς, αλλά και οι μαζικοί φορείς του δήμου δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα τους με νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν συλλογικά την Παιδεία που τους αξίζει (2011-10-08 00:00:00.0)
Διεκδικούν την ανέγερση Λυκείου (2009-02-28 00:00:00.0)
Από τ' αυτί και στον ανακριτή! (2005-03-31 00:00:00.0)
Διεκδικούν το δικαίωμα στη δωρεάν μεταφορά (2004-09-21 00:00:00.0)
«Φτάνει πια» στα λυόμενα (2003-12-17 00:00:00.0)
Οι μαθητές αντιστέκονται στην τρομοκρατία (1999-01-14 00:00:00.0)