ΤΟΥΡΚΙΑ
Προεκλογική εκστρατεία με καταστολή του λαϊκού κινήματος

Καταγγελία από το ΚΚ Τουρκίας

Πέμπτη 14 Απρίλη 2011

Από παλιότερες μαζικές απεργίες ενάντια στο ξεπούλημα της καπνοβιομηχανίας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Απειλές, συλλήψεις και ξυλοδαρμούς καταγγέλλει το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) ότι χρησιμοποιεί για την προεκλογική του εκστρατεία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), με αφορμή την επίθεση σε εργάτες στη Βιομηχανία Τσιγάρων στη Σαμψούντα από δυνάμεις της Αμεσης Δράσης, κατά την οποία τραυματίστηκαν πολλά άτομα, ενώ συνελήφθησαν 120 εργάτες, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος του Κόμματος στην περιοχή, Μαχμούτ Τσελίκ, στις 12 Απρίλη.

Το ΤΚΡ αναφέρει ότι μετά την πώληση της Βιομηχανίας Τσιγάρων στη Σαμψούντα στη Βρετανο-Αμερικανική Καπνοβιομηχανία (BAT) η κυβέρνηση έκλεισε τα μάτια στις απολύσεις και σήμερα επιτίθεται στους εργάτες που αναζητούν το δίκιο τους, προσπαθώντας να τους κάνουν να σκύψουν το κεφάλι. Υπογραμμίζει ότι η χώρα κυριαρχείται από την αυξανόμενη καταστολή και τη βία, εκφράζοντας την απαίτηση να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να σταματήσουν οι επιθέσεις. Διαμαρτυρόμενο για τη σύλληψη του υποψηφίου του τη μέρα που δόθηκαν οι λίστες των υποψηφίων στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, τονίζει ότι είναι απόδειξη της πρώτης φάσης καταστολής της κυβέρνησης που κατευθύνεται στους υποψήφιους του. Κλείνοντας, το ΚΚ Τουρκίας διαμηνύει ότι είναι κόμμα των εργατών που αντιστέκονται και κόμμα που δε σκύβει το κεφάλι. Θυμίζουμε ότι οι εκλογές στην Τουρκία γίνονται στις 12 Ιούνη.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχείρησε για ακόμα μία φορά να προωθήσει το προφίλ του υπερασπιστή του μουσουλμανικού κόσμου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, ισχυριζόμενος ότι η Αγκυρα δε θέλει ένα νέο Ιράκ, αλλά ούτε Αφγανιστάν στη Μέση Ανατολή, ζητώντας να αξιολογηθεί η κατάσταση στη Λιβύη με βάση τα «ανθρώπινα δικαιώματα»... Ξεχειλίζοντας από υποκρισία, ο Ρ. Ερντογάν υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο το πετρέλαιο, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και τους ανθρώπους», υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στη Λιβύη αφορά «μόνο» την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγρια καταστολή και δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών (2022-06-01 00:00:00.0)
Δημοψήφισμα στο φόντο «θερμών» εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή (2017-04-15 00:00:00.0)
Διεθνής αντιΝΑΤΟική συνάντηση (2013-01-30 00:00:00.0)
Ισχυρό «όχι» στους «Πάτριοτ» (2013-01-23 00:00:00.0)
Εκλογές με εκβιασμούς και παραπλανητικά διλήμματα (2011-06-19 00:00:00.0)
Αύριο οι εκλογές (2011-06-11 00:00:00.0)