Σήμερα νέες διαδηλώσεις φοιτητών - σπουδαστών

Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ. και σε άλλες πόλεις

Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011

Σήμερα, οι φοιτητές και οι σπουδαστές, με νέες διαδηλώσεις, θα στείλουν για μια ακόμα φορά, μήνυμα στην κυβέρνηση: Ο νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί. Οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις στις σχολές συνεχίζονται.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλεί στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια (υπάρχουν αποφάσεις των Συλλόγων Νοσηλευτικής, ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας). Επίσης, καλεί σε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Χημείου, στην Κομοτηνή (12 μ. κεντρική πλατεία), στην Ξάνθη, στο Ηράκλειο Κρήτης, μαζί με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών (πλατεία Λιονταριών, στις 7 μ.μ).

Στην πρόταση πάλης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών προς τους φοιτητές και σπουδαστές, μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Αυτή τη στιγμή είναι υπό κατάληψη η πλειοψηφία των σχολών σε όλη την Ελλάδα. Υπό κατάληψη βρίσκονται και οι υπηρεσίες έρευνας και διοίκησης των περισσότερων ιδρυμάτων.

Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές να συμμετάσχουν στις διαδικασίες να μπουν στον αγώνα, να συμμετάσχουν στη διαπάλη από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανωθούν ενάντια στο κεφάλαιο, τις επιχειρήσεις και τα κόμματά του.

Τώρα οι φοιτητές και σπουδαστές πρέπει να ξεσηκωθούν, να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να μπουν μπροστά για να φτιαχτεί το μεγάλο οργανωμένο ποτάμι που θα τους ανατρέψει με πολιτικοποιημένο αγώνα. Μαζί μας θα είναι το κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων που δεν είναι μπλεγμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα. Τώρα να πάρουμε θέση μάχης πλάι στους εργάτες και το ΠΑΜΕ, τους αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους μικρομαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Να χτίζεται μέρα με τη μέρα η μεγάλη συμμαχία.

Ο αγώνας έχει κλιμάκωση, θέλει αντοχή, υπομονή και κοπιαστική δουλειά. Οσοι υπόσχονται λύσεις "μια και έξω" είναι ψεύτες και επικίνδυνοι. Ο αγώνας για τη μη εφαρμογή του νόμου δεν μπορεί να είναι φούσκωμα και μετά ξεφούσκωμα.

Θέλει εναλλαγή μορφών, συγκέντρωση δυνάμεων, αλλαγή συσχετισμών, συντονισμό, συμπόρευση με το εργατικό λαϊκό κίνημα. Μόνο έτσι το κίνημα θα αποκτά ικανότητα μπλοκαρίσματος των αντιλαϊκών νόμων και του νόμου - πλαίσιου.

Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από την αστυνομία και την καταστολή, να μην αφήσουν χώρο για προβοκάτσιες που θα αξιοποιηθούν, να μην αφήσουν χώρο για να συκοφαντηθεί η πάλη.

Ο αγώνας θα δυναμώνει, θα μαζικοποιείται όσο δυναμώνει στις συνειδήσεις των φοιτητών και των σπουδαστών το σύνθημα: "ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας φοιτητής και καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης (2012-02-24 00:00:00.0)
Για το νόμο - πλαίσιο και το άσυλο (2011-09-10 00:00:00.0)
Χείμαρρος κατά της αναθεώρησης (2007-01-18 00:00:00.0)
Αύριο οι κοινές συγκεντρώσεις (2006-05-31 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα φοιτητές και σπουδαστές (2006-05-19 00:00:00.0)
Ηχηρό μήνυμα (2005-03-01 00:00:00.0)