Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Ηχηρό μήνυμα

Ηχηρό μήνυμα καταδίκης του διαλόγου - απάτη για την Παιδεία έστειλαν οι φοιτητές και οι μαθητές του Βόλου, με τη συμμετοχή τους στο χτεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Επίσης, στη Λάρισα οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία. Ταυτόχρονα, και στο ΤΕΙ Λάρισας οι σπουδαστές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ιδρύματος.

Στο συλλαλητήριο του Βόλου, που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, ξεχωριστή και εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των εκατοντάδων μαθητών του νομού, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Κ. Γκούβας, μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων και ο Θ. Σιμεωνίδης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αγώνα των ΑΕΙ. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους του Βόλου, η οποία κατέληξε στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Σε άλλες πόλεις

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές στην Πάτρα. Ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του Συντονιστικού ΑΕΙ - ΤΕΙ Πατρών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προμετωπίδα το πανό που έδινε και το στίγμα της κινητοποίησης: «Οχι Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς».

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν χτες στην Καλαμάτα από φοιτητές και σπουδαστές που προχώρησαν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία, καθώς και στη Ζάκυνθο, όπου μαθητές του νησιού πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού.

Μαχητική πορεία πραγματοποίησαν και οι φοιτητές στα Γιάννενα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Επιτροπών Αγώνα και του Συντονιστικού. Οι φοιτητές ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν φωνάζοντας συνθήματα στη Νομαρχία.

Σε συμβολική κατάληψη της Διοίκησης των ΤΕΙ προχώρησαν οι σπουδαστές της Αρτας, οι οποίοι διαδήλωσαν δυναμικά πορευόμενοι σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά στην Κρήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ