Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μαχητικές κινητοποιήσεις

Από τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική κινητοποίηση έκαναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φοιτητές και σπουδαστές, που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Αγώνα Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και τις Επιτροπές Αγώνα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συμμετείχαν οι Επιτροπές των τμημάτων Χημικού, Φυσικού, Τοπογράφων, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Φιλολογίας, Γερμανικής Φιλολογίας, Ψυχολογίας, Μαθηματικού, Πανεπιστημίου Μακεδονίας και των ΤΕΙ. Ενώ με αποφάσεις και οι σύλλογοι Φυσικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ύστερα από μαχητική πορεία στην Εγνατία οδό ενώθηκαν με τους σπουδαστές των ΤΕΙ που είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν δυναμική διαδήλωση που κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου τοιχοκόλλησαν το πλαίσιο του Συντονιστικού Αγώνα και έγραψαν συνθήματα στο δρόμο, ακριβώς μπροστά από την είσοδο του υπουργείου.

Επίσης, δυναμική πανδημοκρίτεια κινητοποίηση έκαναν στην Κομοτηνή φοιτητές που συσπειρώνονται στην Πανσπουδαστική ΚΣ των σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Στις Σέρρες δυναμική πορεία πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου και 3ου ΤΕΕ, του 1ου Ενιαίου Λυκείου μαζί με σπουδαστές των ΤΕΙ. Οι μαθητές των τριών σχολείων ανανέωσαν το ραντεβού τους για συγκρότηση συντονιστικού αγώνα μαθητών όπου θα καλέσουν και άλλα σχολεία για συμμετοχή.

Σημειώνεται ότι παρουσιάστηκαν κρούσματα αυταρχισμού σε όλα σχεδόν τα σχολεία των Σερρών, που εκφράστηκαν ανοιχτά από διευθυντές ακόμα και με απειλές για αποβολές. Κρούσματα αυταρχισμού σημειώθηκαν και σε πολλά σχολεία της Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ