Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Διαδήλωσαν ενάντια στην Παιδεία της αγοράς

Δυναμικό «όχι» στο διάλογο - απάτη

Από στη χτεσινή μαζική νεανική παρουσία στην Αθήνα
Από στη χτεσινή μαζική νεανική παρουσία στην Αθήνα
«Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας». «Οχι στο διάλογο της υποταγής. Πτυχία με αξία, δουλιά με δικαιώματα». «Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε και να ζήσουμε». «Το μέλλον μας στα χέρια μας, ο διάλογός τους στα σκουπίδια». Τα αιτήματα ήταν ξεκάθαρα, εξίσου ξεκάθαρη ήταν και η απάντηση που έδωσαν χτες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, στην απάτη του «εθνικού διαλόγου» για την Παιδεία. Το μήνυμα ήταν σαφές: Η Παιδεία πρέπει να υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κι όχι το μονοπωλιακό κέρδος.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και των Πανελλαδικών Συντονιστικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι, γονείς και κυρίως μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, που έδιναν τον παλμό στη χτεσινή κινητοποίηση, συγκεντρώθηκαν το πρωί στα Προπύλαια και πορεύτηκαν έως τη Βουλή. Μπροστά στη Μητροπόλεως, ακούστηκε, για άλλη μια φορά, η φωνή των φοιτητών: «Οσο τις Βρυξέλλες θα έχετε οδηγό, εμείς στην αντεπίθεση μαζί με το λαό». Μαζί τους φώναξαν και οι μαθητές, οι οποίοι παρά τις επαναλαμβανόμενες απειλές και απόπειρα τρομοκράτησής τους στα σχολεία, κατέβηκαν και πάλι στο δρόμο: «Το τυρί στη φάκα εμείς δεν το "τσιμπάμε". Στο μέλλον που μας φτιάχνουνε μ' αγώνα απαντάμε». «Με αποβολές και με τρομοκρατία, δε φτιάχνεται Μαριέττα η Παιδεία. Βάλτε εκδρομές, βάλτε και απουσίες, εμείς Μαριέττα πάμε στις πορείες».

Η πορεία φτάνει στη Βουλή, όπου φοιτητές και σπουδαστές διατυπώνουν την απόφασή τους να «μη σκύψουν το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη», ενώ οι μαθητές για άλλη μια φορά, έκαναν ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουν, αφού «παράνομο δεν είναι μόρφωση να ζητάμε και στις απειλές τους με αγώνες απαντάμε».

Αμέσως μετά την πορεία, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας πραγματοποίησε σύσκεψη στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, προκειμένου να κλιμακωθεί ο αγώνας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ