Απεργία αύριο στα Εμφιαλωμένα Ποτά

Ανέστειλε την απεργία στα καράβια η πλειοψηφία της ΠΝΟ

Δευτέρα 29 Ιούνη 2015

Από παλιότερη κινητοποίηση στον κλάδο
Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αύριο Τρίτη 30 Ιούνη, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών (Οινοποιίας - Ποτοποιίας - Οξοποιίας - Ζυθοποιίας - Αναψυκτικών - Νερών - Χυμών), απαντά η Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στην παρελκυστική τακτική των εργοδοτών.

Οι εργοδοτικές ενώσεις, παρά το γεγονός ότι πρότειναν την υπογραφή Σύμβασης στα επίπεδα του 2009 σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, δεν προσέρχονται σε νέα συνάντηση για να υπογραφεί νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η απόφαση για απεργία συζητήθηκε σε πλατιά σύσκεψη που συγκάλεσε η Ομοσπονδία, με τη συμμετοχή σωματείων του κλάδου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στα πλαίσια της προετοιμασίας της, έχουν γίνει μια σειρά εξορμήσεις και περιοδείες στα εργοστάσια του κλάδου σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Από την άλλη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε να αναστείλει την απεργία σε όλα τα καράβια και σε όλα τα λιμάνια που είχε κηρυχτεί για αύριο Τρίτη, με το πρόσχημα ότι πρέπει να διευκολυνθεί η μετακίνηση των επιβατών για το δημοψήφισμα. Οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν τη στάση της πλειοψηφίας. Σημείωσαν ότι τα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών είναι άμεσα συνδεδεμένα με την κατάσταση που προσπαθεί να διαιωνίσει και η σημερινή κυβέρνηση, βάζοντας το λαό να αποφασίσει με ποιο μνημόνιο θα συνεχίσει να του αφαιρεί δικαιώματα.

Κινητοποιήσεις από τους λογιστές

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οργανώνει, την Πέμπτη 2 Ιούλη, η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ). Το σωματείο καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία του, την Πέμπτη, στις 7 μ.μ. και στη συνέχεια σε παρέμβαση στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα).

«Πρέπει τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ενωση και προσθέτει: «Η ΣΣΕ δεν αφορά μόνο το ύψος του μισθού μας, αλλά και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και τον προσδιορισμό των όρων της εργασίας μας. Μέσω της δικής μας ΣΣΕ, κατοχυρώνονται η ειδικότητα του βοηθού λογιστή και του λογιστή, το αντικείμενο της εργασίας μας, η επαγγελματική μας εξέλιξη, όπως και κάθε τι άλλο που αφορά τις συνθήκες εργασίας των λογιστών και των ελεγκτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με στάσεις εργασίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς συνεχίζουν τα σωματεία (2022-07-05 00:00:00.0)
Στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι (2022-06-29 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για ΣΣΕ κόντρα στην εργοδοτική αδιαλλαξία (2019-03-07 00:00:00.0)
Αγώνας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ (2018-10-19 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εργοδοτικές πιέσεις με τις «πλάτες» του υπουργείου (2017-12-08 00:00:00.0)
Οργανώνουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα (2009-07-11 00:00:00.0)