Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΕΛΕΠΑ
Αγώνας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

Από τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ
Από τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποίησε, χτες, η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), για το ζήτημα της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί στη συνάντηση να συμμετάσχουν και άλλοι εργοδοτικοί φορείς (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ξενοδόχοι). Μια μέρα πριν από τη συνάντηση οι εργοδότες ζήτησαν ακύρωσή της, επικαλούμενοι ότι δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν όλοι, ωστόσο κάτω από την πίεση της ΠΟΛ η συνάντηση έγινε με τον ΣΕΒ. Ενα από τα αποτελέσματα ήταν η δέσμευση να γίνει νέα συνάντηση με όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Ενημερώνοντας μετά τη συνάντηση τους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος της ΕΛΕΠΑ, Κώστας Δράκος, είπε ότι ο ΣΕΒ δήλωσε... «ανέτοιμος» να δώσει απαντήσεις, με το πρόσχημα ότι δεν έχει τα ακριβή στοιχεία της οικονομίας ώστε να έχει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα της ΣΣΕ. «Εμείς όμως ξέρουμε», σημείωσε, «ποια είναι η κατάσταση στον κλάδο. Εχουμε χειροτέρευση μισθών, ενώ τζίροι, έσοδα και κέρδη βαίνουν αυξανόμενα».

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών έθεσε επίσης επιτακτικά την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από χώρους δουλειάς και το χτύπημα του 8ωρου. Και εδώ ο ΣΕΒ απέφυγε να δώσει ουσιαστική απάντηση, πατώντας πάνω στο αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που «έχουν νομοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν ξεχαρβαλώσει εντελώς το εργατικό δίκαιο και νόμιμο θεωρείται να δουλεύει κανείς από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Υπογραμμίζοντας τη δέσμευση για νέα συνάντηση, τη στιγμή που επί 8 - 9 έτη οι εργοδότες δεν δέχονταν κάτι τέτοιο, ο Κ. Δράκος ανέφερε: «Πρέπει να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας γι' αυτήν την εξέλιξη. Εχουμε κι άλλες συναντήσεις με δύο μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας δράση. Στις 25 Οκτώβρη, που είναι η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου, να συμμετάσχουν όσο περισσότεροι γίνεται, για να συζητήσουμε πώς θα συνεχίσουμε την πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ. Συνεχίζουμε δυνατά και με τη μάχη για την απεργία στις 8 Νοέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ