Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Σταθερά στο δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματα των συνταξιούχων

Από τις χτεσινές εργασίες του συνεδρίου

Eurokinissi

Από τις χτεσινές εργασίες του συνεδρίου
Με κεντρικό σύνθημα «Πρώτα οι δικές μας ανάγκες. Κλιμακώνουμε την πάλη μας χωρίς αναμονές. Να καταργηθεί ο νόμος "Κατρούγκαλου" (4387/2016)», άρχισαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 22ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΜ Ελλάδας.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Πέρρος, ο αντιπρόεδρος της ΠΣΟ, Βαλεντίν Πάτσο, ο γγ της Παγκόσμιας Συνταξιουχικής Ομοσπονδίας, Κιμ Μπόιξ, ο Κώστας Σκαρπάρης, εκ μέρους των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κύπρου, καθώς και εκπρόσωποι των Οργανώσεων που συμμετέχουν στις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Επίσης, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος.

Δίνοντας το στίγμα της δράσης της Ομοσπονδίας, σε συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, αλλά και στο πλαίσιο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ο πρόεδρός της Δήμος Κουμπούρης σημείωσε εισηγητικά:

«Τα τρία χρόνια που πέρασαν το συνταξιουχικό κίνημα έχει βάλει την αγωνιστική του σφραγίδα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα της πατρίδας μας, ενώ αποτελεί μια ασίγαστη δύναμη στην 70χρονη αγωνιστική του πορεία. Χιλιάδες συνταξιούχοι όλων των ηλικιών, από τους νεότερους μέχρι τους μεγαλύτερους, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν και την ηλικία των 90 χρόνων, έδωσαν τη μάχη του πεζοδρομίου αυτοτελώς, είτε με το ταξικό εργατικό κίνημα, απορρίπτοντας τη θανατηφόρα προπαγάνδα του "δεν γίνεται τίποτα" ή το "όλοι ίδιοι είναι" και αντιπάλεψαν σταθερά, χωρίς ταλαντεύσεις τις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντισυνταξιουχικές πολιτικές που εφαρμόζουν με συνέπεια συνέχεια όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που σαν αντιπολίτευση έταζε "λαγούς με πετραχήλια"».

Με νέα σωματεία και μαζικότερη συμμετοχή

Απόδειξη και αναγνώριση αυτής της δράσης είναι το γεγονός της ακόμα μεγαλύτερης μαζικοποίησης της Ομοσπονδίας, καθώς στις αρχαιρεσίες μπροστά στο συνέδριο ψήφισαν στα σωματεία 3.667 περισσότεροι συνταξιούχοι απ' ό,τι στο προηγούμενο. Στο συνέδριο παίρνουν μέρος 277 αντιπρόσωποι από περίπου 100 πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ κατά την έναρξη προβλήθηκε βίντεο με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων.

Οπως τόνισε ο Δ. Κουμπούρης, «αποτελέσματα έχουμε και στη μαζικοποίηση με τη δημιουργία νέων σωματείων πανελλαδικά, καθώς και συμμετοχή νέων δυνάμεων στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Το γεγονός ότι το συνταξιουχικό κίνημα βρίσκεται στο αγωνιστικό προσκήνιο αναγκάζει την κυβέρνηση, κάτω από αυτήν την πίεση, να παίρνει σοβαρά υπόψη τα προβλήματα των συνταξιούχων. Το ότι αυτό το διάστημα συζητάει για την αναβολή ή την αναστολή της εφαρμογής της περικοπής της λεγόμενης "προσωπικής διαφοράς", είναι αποτέλεσμα της δράσης μας, που πρέπει να εντείνουμε και να συνεχίσουμε μέσα από τη μαραθώνια αγωνιστική πορεία, που έχουμε ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα (...) Με αυτήν την αγωνιστική πορεία και στάση αυτήν την περίοδο καταφέραμε την επιστροφή των αναδρομικών από τις παράνομες παρακρατήσεις που έκανε η κυβέρνηση στις κρατήσεις για την Υγεία και την "εισφορά αλληλεγγύης", και την αποκατάσταση των εισφορών στα επίπεδα που ορίζει έστω ο νόμος».

«Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!»

«Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, είναι δικό μας διπλοπληρωμένο με το αίμα της ζωής μας και δεν το χρωστάμε σε κανέναν δανειστή. Διεκδικούμε όλο το πλαίσιο των αιτημάτων μας που έχουν υποβληθεί με δεκάδες υπομνήματα και εκατοντάδες κινητοποιήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, παρουσιάζοντας το πλαίσιο διεκδικήσεων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Ταυτόχρονα, ο Δ. Κουμπούρης άσκησε κριτική σε εκείνες «τις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, του λεγόμενου "Δικτύου συνταξιούχων" και της λεγόμενης "ΑΓΣΣΕ", που καθημερινά σπέρνουν αυταπάτες ότι είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να πάρουν πίσω ό,τι τους έχει αφαιρεθεί ή μέρος αυτών μέσα από τα δικαστήρια και δικαστικές αποφάσεις. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν άλλοθι στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές της κυβέρνησης, καλλιεργούν αποστράτευση από τους αγώνες και αυταπάτες ότι αυτά τα ζητήματα θα τα λύσει η Δικαιοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ