Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΕΣΕΝ
Επέβαλαν την καταβολή του επιδόματος φοίτησης

Την έναρξη της σταδιακής καταβολής του επιδόματος φοίτησης (τα τελευταία χρόνια δεν καταβάλλεται ή καταβάλλεται πετσοκομμένο) επέβαλαν οι μηχανικοί που φοιτούν στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ).

Το επίδομα, καθώς και η υποβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη εξοπλισμό, υποδομές, βιβλία, εκπαιδευτικό προσωπικό, συζητήθηκαν σε Γενική Συνέλευση των μηχανικών την περασμένη Τετάρτη στο αμφιθέατρο της σχολής. Με βάση την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Μηχανικών ΚΕΣΕΝ, αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις με αποχή από τα μαθήματα, ενώ για χτες είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Το απόγευμα της μέρας που έγινε η συνέλευση, ο γραμματέας του υπουργείου κάλεσε σε συνάντηση τη Συντονιστική και είπε ότι ήδη έχουν εκδοθεί εντολές προς την τράπεζα για την έναρξη της καταβολής του επιδόματος. Οσον αφορά βέβαια τα αιτήματα για τις υποδομές, τον εξοπλισμό κ.τ.λ., το υπουργείο απαντά ότι για να τακτοποιηθούν πρέπει να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης... και ότι τώρα αυτό που θα γίνει είναι η εγκατάσταση δύο κλιματιστικών.

Η Συντονιστική Επιτροπή χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των μηχανικών στη Γενική Συνέλευση και την αποφασιστικότητα που έδειξαν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, δίνοντας «απάντηση σε όσους υπονομεύουν τους αγώνες και τα αποτελέσματά τους». Χαρακτηρίζει τις υπουργικές δεσμεύσεις πρώτο θετικό αποτέλεσμα και καλεί σε ένταση του αγώνα για αποκλειστικά και δημόσια δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ