Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Με στάσεις εργασίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς συνεχίζουν τα σωματεία

Στάση εργασίας σήμερα στη «Vodafone», αύριο η μέρα πανελλαδικής δράσης των λογιστών, νέα απεργία από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αττικής

Με απεργίες, στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις σε μια σειρά από χώρους δουλειάς και κλάδους συνεχίζονται και αυτήν τη βδομάδα οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σήμερα, σε στάση εργασίας και κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στη «Vodafone», αντιτείνοντας στην επίθεση της εταιρείας το αίτημα για ενιαία Συλλογική Σύμβαση για όλους όσοι δουλεύουν στον συγκεκριμένο όμιλο. Αύριο, Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και τα σωματεία της οργανώνουν μέρα πανελλαδικής δράσης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης αύριο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής προχωρούν σε νέα στάση εργασίας και παρεμβάσεις σε ξενοδοχεία, ενώ προετοιμάζουν κλιμάκωση του αγώνα τους για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης με 24ωρη απεργία στις 13 Ιούλη.

Στάση εργασίας και κινητοποίηση σήμερα στη «Vodafone»

Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκησή τους, αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων στην «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, σε μαζική Γενική Συνέλευση που έγινε την Πέμπτη 30 Ιούνη. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας (12 μ. - 5 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 1 μ.μ., στο κτίριο της εταιρείας στο Χαλάνδρι (Τζαβέλλα 1 - 3). Επίσης σήμερα, η εργοδοσία επιδιώκει να θέσει σε ισχύ τη μεταφορά 48 εργαζομένων από την «Vodafone» στη θυγατρική της «360 Connect» και τις ατομικές τροποποιητικές τους συμβάσεις. «Ενάντια στα παραπάνω, βγαίνουμε μπροστά, με το σχέδιο της Σύμβασης, με το διεκδικητικό μας πλαίσιο», σημειώνει το Σωματείο. Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση προκειμένου να αντιπαραβάλουν στην επίθεση της εργοδοσίας «τις δικές μας ανάγκες, για μισθούς, όρους δουλειάς, συλλογικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, στον όμιλο "Vodafone", που μπορούν να δώσουν ανάσα και ανακούφιση».

«Στους ατομικούς εκβιασμούς της "Vodafone" η απάντηση βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και τη διεκδίκηση», υπογραμμίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και εκφράζει τη στήριξή του στη σημερινή κινητοποίηση.

Την υποστήριξή του στη στάση εργασίας και τα αιτήματά της εκφράζει και το Σωματείο «Cosmote e-Value» Ν. Αττικής, αλλά και η Ομοσπονδία ΟΤΕ.

Μέρα δράσης από την Ομοσπονδία Λογιστών

Μέρα πανελλαδικής δράσης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών αύριο, Τετάρτη 6 Ιούλη. Στο πλαίσιό της, στην Αττική θα πραγματοποιηθούν στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 3.30 μ.μ., στα γραφεία του ΣΕΒ. Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα οργανωθούν και σε άλλες πόλεις.

«Φτάνει πια με τα ξεχειλωμένα ωράρια! Φτάνει πια με την ατελείωτη πίεση, τον τεράστιο όγκο δουλειάς! Φτάνει πια με τον μισθό να εξαντλείται πριν τελειώσει ο μήνας και τις ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες! Παλεύουμε για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμά μας στον σταθερό χρόνο εργασίας 7 ώρες τη μέρα, 5 μέρες τη βδομάδα, το δικαίωμα στη σωματική και πνευματική ανάπαυση, αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρεπείς όρους. Ολα αυτά μπορούμε να τα κατακτήσουμε μόνο με την ύπαρξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου», τονίζει η Ομοσπονδία. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει επεξεργαστεί σχέδιο Σύμβασης που περιλαμβάνει τους εργαζόμενους κάθε ειδικότητας σε ελεγκτικές - συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες (λογιστές, ελεγκτές, συμβούλους, πληροφορικάριους, διοικητικούς κ.λπ.), σε λογιστήρια εταιρειών και λογιστικά γραφεία.

Απεργιακή κλιμάκωση από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αττικής

Με 4ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) αύριο, Τετάρτη 6 Ιούλη και κινητοποίηση στη 1 μ.μ. στα ξενοδοχεία «Polis Grand» και «Parnon» συνεχίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες για την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Ηδη οι εργαζόμενοι, με απόφαση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακών σωματείων, έχουν προχωρήσει σε μια απεργία και μια στάση εργασίας. Την Τετάρτη 13 Ιούλη ο αγώνας θα κλιμακωθεί με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. έξω από το «Electra Metropolis».

Απαντώντας στην άρνηση της Ενωσης Ξενοδόχων να καθίσει στο τραπέζι της συζήτησης για τη Συλλογική Σύμβαση και τα δίκαια αιτήματά τους, οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων στις επιχειρήσεις που ανήκουν σε μέλη της διοίκησης της εργοδοτικής ένωσης, ζητώντας συνάντηση με καθένα απ' αυτά. Ετσι, την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν έξω από τα ξενοδοχεία «Crowne Plaza» και «Stratos Vasilikos» στην οδό Μιχαλακοπούλου. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι ξενοδόχοι αυξάνουν τα κέρδη τους επεκτείνοντας τις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις, καθηλώνοντας τους μισθούς στα επίπεδα του 2007, επιβάλλοντας επταήμερη δουλειά χωρίς ρεπό. Την ίδια στιγμή, αρνούνται ακόμα και τη συζήτηση για την τοπική ΣΣΕ, επικαλούμενοι το γεγονός ότι υπάρχει σε ισχύ κλαδική Σύμβαση. Μόνο που η Σύμβαση που «στηρίζουν» οι ξενοδόχοι περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις που είναι «κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους: Προβλέπει μισθούς κατακρεουργημένους και «υποκατώτατο» μισθό για όσους πιάνουν για πρώτη φορά δουλειά στον κλάδο. Επιβάλλει δουλειά χωρίς ρεπό, όλες τις μέρες της βδομάδας, όταν η πληρότητα στα ξενοδοχεία ξεπερνά το 70%. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη σε όσους δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τη θερινή σεζόν στην Αττική, ενώ δεν καλύπτει μια σειρά από ειδικότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ