Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»
Δεν θα περάσει η προσπάθεια της εργοδοσίας για «σιγή νεκροταφείου»

Τη στάση της εργοδοσίας της επιχείρησης «Βαρβαρέσος», που διώκει εργαζόμενους επειδή πάλεψαν ενάντια στις απολύσεις και διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στη δουλειά, να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους και υπογραφή ΣΣΕ, καταγγέλλει το επιχειρησιακό Σωματείο και ζητά η εργοδοσία να πάρει πίσω τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργοδοσία κατέθεσε μήνυση σε βάρος 15 εργαζομένων, για «διατάραξη εργασιακής ειρήνης», ενώ επικαλείται και ζημιές. Τους διώκει για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου στις αρχές Φλεβάρη του 2022, ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων τους. Η μήνυση κατατέθηκε τον Απρίλη και τώρα άρχισαν να καλούνται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα οι 15, ανάμεσά τους μέλη του ΔΣ του Σωματείου, απολυμένοι εργαζόμενοι και αποχωρήσαντες, οι οποίοι δεν άντεξαν άλλο το καθεστώς πολύμηνης απληρωσιάς που έχει επιβάλει η επιχείρηση.

«Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς την ίδια στιγμή που θα τσακίζουν τις ζωές μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους», σημειώνει το Σωματείο και θυμίζει ότι «εδώ και 5 μήνες η επιχείρηση δεν πληρώνει ΙΚΑ - ΔΕΗ, δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους με τη βούλα του νόμου και εμείς δεν έχουμε λεφτά ούτε για βενζίνη για τη μετακίνησή μας στη δουλειά, κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ρεύμα, να χάσουμε τα σπίτια μας κ.λπ.».

Το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι «όσο η εργοδοσία αξιοποιεί την τρομοκρατία, τις απολύσεις, τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, εμείς θα γινόμαστε πιο αποφασισμένοι και αλληλέγγυοι. Ούτε τα νομοσχέδια θα μας γονατίσουν, ούτε τα δικαστήριά τους», και απαιτεί να παρθεί πίσω η απαράδεκτη έγκληση από την εργοδοσία, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να δοθεί επίδομα 4.000 ευρώ σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους μέσω του ΟΑΕΔ. Επίσης, να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός παλιών και νέων εργαζομένων και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις εργασίας σε αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ