Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΥΠΑ (ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΔ)
Αποκλείουν τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ από το νέο ΔΣ

Να σταματήσει η απαράδεκτη μεθόδευση, απαιτεί το ΠΑΜΕ

Τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία προχώρησε στον αποκλεισμό των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ από το νέο ΔΣ της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τη λειτουργία του, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα που προέκυψε σημειώνει:

«Η μεθόδευση των τελευταίων ημερών, να αποκλειστούν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ από το νέο ΔΣ της ΔΥΠΑ, είναι απαράδεκτη!

Ο αποκλεισμός σε πρώτη φάση των εργαζομένων του πρώην ΟΑΕΔ από το νέο ΔΣ είναι μία ακόμα προκλητική παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων. Παρότι αρχικά ζητήθηκαν από το υπουργείο Εργασίας τα ονόματα των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος) για τη μία θέση που τους αναλογεί στο νέο ΔΣ της ΔΥΠΑ, στη συνέχεια και κάτω από αοριστολογίες δεν έγινε δεκτή η υπόδειξη των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, η οποία και προέρχεται μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες τους».

«Είναι σαφής προσπάθεια παρεμβολής της κυβέρνησης στα συνδικάτα και στις αποφάσεις τους», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και απαιτεί: «Να σταματήσει εδώ και τώρα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ