Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σύσκεψη σωματείων για την κοινή δράση των εργαζομένων στα ναυπηγεία

Αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στον Πειραιά

Σε σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στη ναυπηγική βιομηχανία, αύριο, Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρό του, καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους χώρους δουλειάς. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί τα Εργατικά Κέντρα Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής και Σαλαμίνας, τα Σωματεία Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» και Ελευσίνας, το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ναυπηγείων «Σπανόπουλου».

«Οι εξελίξεις στη ναυπηγική βιομηχανία έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο για τα δικαιώματα των συναδέλφων», σχολιάζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά «η κυβέρνηση προωθεί και με νομοθετικές πρωτοβουλίες την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, χωρίς όμως να εξασφαλίζει με κανέναν τρόπο τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων».

Στον διαρκώς αναπτυσσόμενο όμιλο Ναυπηγείων «Σπανόπουλου» βρίσκεται σε εξέλιξη «μια σημαντική μάχη για υπογραφή, για πρώτη φορά, επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία μάχη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο».

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη «έχει μόλις υπογραφεί από το κλαδικό συνδικάτο νέα ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δεν προχωρεί στην κήρυξή της ως υποχρεωτικής». Την ίδια στιγμή, η επέκταση της συγκεκριμένης ΣΣΕ «θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εργαλείο στα χέρια εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργάνων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου» σε κάθε χώρο εργασίας.

«Με δεδομένη τη διαχρονική απαξίωση, το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και το ξεπούλημα που διαχρονικά συντελείται, οι υποχρεώσεις κράτους και εργοδοτών, προς τους εργαζόμενους, κόβονται και ράβονται προς όφελος των εργοδοτών και των τραπεζιτών. Η σταθερή εργασία, δεδουλευμένα ετών, Συλλογικές Συμβάσεις και η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι όλα στον "αέρα"», προσθέτει το Εργατικό Κέντρο. Στο έδαφος αυτό, παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε σύσκεψη Εργατικών Κέντρων και σωματείων που δραστηριοποιούνται σε ναυπηγικούς χώρους, με σκοπό «τον συντονισμό και την κοινή δράση για την υπεράσπιση όλων των θέσεων εργασίας, των ΣΣΕ και την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνουν τη δράση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων στα ναυπηγεία (2022-07-07 00:00:00.0)
Συντονίζονται στη Ναυπηγική Βιομηχανία (2015-03-04 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα για δουλειά με δικαιώματα (2013-03-07 00:00:00.0)
Σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση του ενιαίου μετώπου πάλης (2012-07-07 00:00:00.0)
Οι ιδιώτες θα λυμαίνονται τα ναυπηγεία (1997-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ