ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Στοχοποίησε ευθέως εργατικούς - λαϊκούς αγώνες
Πέμπτη 21 Απρίλη 2016

Eurokinissi

Στα γεμάτα μπήκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, στη χτεσινή του δικομματική κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια του κεφαλαίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ευθεία στοχοποίηση εργατικών - λαϊκών αγώνων, επαναφέροντας την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων.

Βάζοντας «το δίλημμα μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας», στηλιτεύοντας «την ηγεμονική ιδεολογική κηδεμονία της Αριστεράς», διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι «εμείς ως ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτούμε - και οι πολίτες δεν θα το επιτρέψουν - μια χώρα ξέφραγο αμπέλι στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας».

Στοχοποίησε εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, υπό το χιλιοειπωμένο αφήγημα ότι «βάφτισαν ελευθερία τις διαδηλώσεις 50 ατόμων που έκλειναν όποτε ήθελαν το κέντρο της Αθήνας (...) σε μία καταχρηστική συμπεριφορά διατάραξης της κοινωνικής γαλήνης και της οικονομικής δραστηριότητας». Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, κατήγγειλε «τις καταλήψεις δημοσίων πανεπιστημίων από κομματικές νεολαίες» και τα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να τσουβαλιάσει τους λαϊκούς αγώνες με προβοκατόρικες ενέργειες μηχανισμών που δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα, π.χ. με «τις καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών από το άβατο των Εξαρχείων» ή την «ένοπλη πορεία, πορεία αναρχικών στην καρδιά της πρωτεύουσας πριν από λίγες εβδομάδες».

«Προσπερνώντας», μάλιστα, τα πραγματικά συμφέροντα με τα οποία συνδέονται οι διάφοροι μηχανισμοί της «τρομοκρατίας», επέμεινε να ισχυρίζεται ότι «η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε ιδεολογικό πρόσημο και τα περισσότερα θύματά της δυστυχώς το ίδιο», ότι «όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς».

Αναδιάταξη μηχανισμών ασφαλείας

Μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του ο Κυρ. Μητσοτάκης το αφιέρωσε στο Προσφυγικό και την αδυναμία, όπως επέμεινε, της κυβέρνησης να το διαχειριστεί. Κατόπιν όλων τούτων, κατέθεσε μια σειρά προτάσεις όπως:

Συγκρότηση ενός ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας που να διαχειρίζεται και το Προσφυγικό. Ιδρυση, άμεσα, «κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους παράνομους μετανάστες». Δημιουργία «του θεσμού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας». Δημιουργία «ενιαίας επιτελικής δομής των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος». Δημιουργία «Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας». Λειτουργία «ενός φορέα Ενιαίας Επιτήρησης των Συνόρων μας, χερσαίων και θαλάσσιων». Δημιουργία «δομών Επικοινωνίας και Συνεργασίας του Συστήματος Ασφαλείας της χώρας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες». Δημιουργία «ενός νέου πλαισίου συνεργασίας του Συστήματος Εσωτερικής Ασφάλειας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τις Ενοπλες Δυνάμεις». «Εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ».

Προτάσεις που συνδέονται με την προωθούμενη ενίσχυση και «εκσυγχρονισμό» του πλέγματος καταστολής σε όλη την ΕΕ...

Ο διαγκωνισμός για τα μάτια του κεφαλαίου καλά κρατεί...

Μετά ταύτα, στη δευτερολογία του επέμεινε ότι η παράταξή του δεν ψαρεύει ψήφους στην ακροδεξιά, αλλά ότι απευθύνεται στο «μετριοπαθές κέντρο», υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ είναι η «μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη του τόπου».

Συμφώνησε με τον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, ότι χρειάζεται βιομετρική καταγραφή όσων επιχειρούν να μπουν στην επικράτεια. Κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να απομακρύνει τους πρόσφυγες από τις γραμμές του ΟΣΕ στην Ειδομένη, επισημαίνοντάς του ότι ο ΟΛΠ που ιδιωτικοποίησε και ο Πειραιάς ως διαμετακομιστικό κέντρο, δεν μπορούν να λειτουργήσουν δίχως τη σιδηροδρομική γραμμή.

Εστιάζοντας και στα της οικονομίας, υποστήριξε ότι εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και ζήτησε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό.

Συνεχίζοντας το διαγκωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις υποθέσεις της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, έψεξε τον Αλ. Τσίπρα ότι οι δανειστές και «εταίροι» του ζητούν πρόσθετα, «προληπτικά» μέτρα, γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αλλωστε, έβαλε κι ένα ερώτημα, αν ο πρωθυπουργός θέλει πραγματικά να ολοκληρώσει την «αξιολόγηση» ή ψάχνει «ηρωική έξοδο», ώστε να παραμείνει «γνήσιος εκφραστής του εθνικολαϊκιστικού τόξου».

«Υπάρχει λύση», πρόσθεσε, «η οποία εσείς δεν μπορείτε να την προσφέρετε, γιατί δεν έχετε σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, γιατί δεν έχετε θάρρος να υλοποιήσετε τις μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν επενδύσεις, που θα επιτρέψουν να ανθίσει η νέα επιχειρηματικότητα, δεν τις πιστεύετε».

Επέμεινε, δε, να υποστηρίζει ένα «διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής» με «λιγότερες δαπάνες» και «λιγότερους φόρους», ενάντια σε αυτό της κυβέρνησης, που, όπως είπε, φρενάρει τις «πραγματικές ιδιωτικοποιήσεις», ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι με τη στάση πληρωμών από πλευράς της κυβέρνησης «δεν θα πάρει μπρος η οικονομία».

Σε αυτή τη βάση, κατέληξε ότι η παραμονή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εξουσία βλάπτει και ότι όσο πιο γρήγορα φύγουν, «τόσο πιο καλό θα είναι για τη χώρα», εννοώντας την υπόθεση αναθέρμανσης των κερδών του εγχώριου κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2019-02-09 00:00:00.0)
Διεργασιών συνέχεια με επίκεντρο το Σκοπιανό (2018-01-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2016-06-16 00:00:00.0)
Κριτική στο πλαίσιο της ίδιας αντιλαϊκής στρατηγικής (2016-05-09 00:00:00.0)
Ανταγωνίζονται για την πατρότητα στα ψίχουλα! (2016-02-20 00:00:00.0)
Οι τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων (2014-04-01 00:00:00.0)