Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ» ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Μέχρι αργά χτες βράδυ συνεχιζόταν στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».

Πρόκειται για το λεγόμενο «αναπτυξιακό νόμο», με τον οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να δώσει νέα προκλητικά προνόμια στο κεφάλαιο, προσφέροντάς του πλήθος φοροαπαλλαγών, χρηματοδοτήσεων και πολύμορφων ενισχύσεων, την ίδια ώρα που κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.

Τα άλλα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων και η ναζιστική Χρυσή Αυγή, δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νόμο, κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους, αφού όλα τους υπερασπίστηκαν ευθέως την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ όποιες διαφωνίες εξέφρασαν (π.χ. να ενταχθούν στο νόμο περισσότεροι μεγαλοεπιχειρηματίες, μείωση φορολογίας κ.λπ.), αφορούσαν στο διαγκωνισμό τους για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει ακόμα περισσότερα προνόμια στο κεφάλαιο, αλλά και ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα της πίτας.

Το ΚΚΕ, με γνώμονα τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, καταψηφίζει το νομοσχέδιο, αναδεικνύοντας ότι με αυτό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απαντά στις ανάγκες του κεφαλαίου στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, οι οποίες είναι διαμετρικά αντίθετες με τις ανάγκες του λαού. Οι βουλευτές του Κόμματος απηύθυναν κάλεσμα για οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης, κόντρα στα παραμύθια περί «δίκαιης ανάπτυξης», πίσω από τα οποία βρίσκεται η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ