Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Αυτοπροβάλλεται με θέση και ρόλο στο αστικό σκηνικό

Τη θέση του ότι η εγχώρια αστική διαχείριση χρειάζεται μια «μεγάλη, μεταρρυθμιστική δύναμη στο Κέντρο» επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Βήμα fm», όπου επανέφερε τις γνωστές ενστάσεις του σχετικά με την προσέγγιση του ίδιου θέματος από πλευράς ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό το παζάρι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οπως είπε, «αυτό που έχει σημασία είναι αν όλοι αυτοί που μιλούν για κάτι καινούριο, είναι αποφασισμένοι να γεννήσουν το κάτι καινούριο. Αν είναι έτοιμοι για μια αναμέτρηση από τη βάση, χωρίς προαπαιτούμενα, παραμερίζοντας τους μηχανισμούς τους». Και πρόσθεσε: «Δε με ενδιαφέρει το Ποτάμι να πάει ως συμπλήρωμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η ανάγκη της χώρας είναι να υπάρξει, πέρα από μια συντηρητική παράταξη και πέρα από μια παράταξη εθνικολαϊκιστική - η παράταξη δηλαδή του κ. Τσίπρα - μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, προοδευτική παράταξη. Μια παράταξη των μεγάλων αλλαγών».

Αναφερόμενος στον «αναπτυξιακό νόμο», που την ίδια ώρα συζητιόταν στη Βουλή, έψεξε την κυβέρνηση ότι μετά από 1,5 χρόνο αποφάσισε να μιλήσει και να ασχοληθεί με την «ανάπτυξη», προσθέτοντας ότι χαρακτηρίζεται από γραφειοκρατία. «Ενα πολύ λειψό νομοσχέδιο που δεν ανταποκρίνεται στην ανάπτυξη», εννοώντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τελικά όσα χρειάζεται για το κεφάλαιο...

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτησή του για τον εκλογικό νόμο, προκρίνοντας ο ίδιος το λεγόμενο γερμανικό μοντέλο. Ειδικότερα, τάχθηκε υπέρ τού να σπάσουν οι περιφέρειες, να φύγει το μπόνους των 50 εδρών και να γίνει «αναλογικό», με βάση τι ποσοστό πιάνει το πρώτο κόμμα. Είπε, ωστόσο, ότι «δεν μπορούμε όμως οριστικά να πούμε τι θα κάνουμε αν δεν δούμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ