Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Η καπιταλιστική ανάπτυξη περνάει μέσα από τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων

Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ανέφερε ότι ο «αναπτυξιακός νόμος» έρχεται να προστεθεί στο συνολικό θεσμικό πλαίσιο που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και γι' αυτό οι εκπρόσωποί τους έχουν δώσει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση.

Δείχνοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη περνάει μέσα από την παραπέρα δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, ανέφερε το παράδειγμα των εργαζομένων στον Τουρισμό. Οπως σημείωσε, επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας και σύγχρονη δουλεία. «Οι τουρίστες έφτασαν τα 27 εκατομμύρια, πακτωλός χρημάτων» για τα μονοπώλια, ανέφερε, και όμως η απασχόληση είναι πολύ μικρότερη από προηγούμενα χρόνια και μικρότερο το εισόδημα των εργαζομένων.

«Σας δίνουν συγχαρητήρια οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, έχετε απαραίτητα τη σύμφωνη γνώση τους, αν όχι την επιταγή, διότι αυτοί είναι η πραγματική εξουσία» τόνισε ο Χρ. Κατσώτης και υπογράμμισε πως είναι «δική τους ανάγκη οι χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές», ενώ εξαιρούνται οι αγρότες και η ναυπηγοεπισκευή διότι υπάρχει η ΚΑΠ και οι επιλογές της ΕΕ για τα ναυπηγεία, με τις οποίες άλλωστε συμφωνεί και η εγχώρια αστική τάξη.

Σημείωσε, τέλος, ότι φιλολαϊκή διέξοδος θα προκύψει αν πάρει την υπόθεση στα χέρια της η εργατική τάξη, αν πάρουν τα κλειδιά της οικονομίας οι εργαζόμενοι με τους συμμάχους τους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ