Οι επιπτώσεις του ειδικού μισθολογίου - φτωχολογίου για τους πυροσβέστες
Σάββατο 6 Γενάρη 2018 - Κυριακή 7 Γενάρη 2018

Με νέα ορμή και αγωνιστική συσπείρωση οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν τον αγώνα που έδωσαν μέχρι σήμερα και το 2018, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που είναι η συνέχεια των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Από το Γενάρη του 2018 εφαρμόζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ενα αντιλαϊκό μισθολόγιο, με νέα μείωση μισθών και αύξηση εισφορών.

Αναλυτικότερα, για τους πυροσβέστες οι μειώσεις στο ειδικό μισθολόγιο είναι:

Οι νέες ανατροπές που επιφέρει το ειδικό μισθολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα έχουν ως συνέπεια το νέο πετσόκομμα των μισθών μας. Ειδικά για τους χαμηλόβαθμους του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω έλλειψης βαθμολογίου, σε σχέση με το υπόλοιπο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η μισθολογική στασιμότητα θα έχει πολυετή διάρκεια. Δεν ξεχνάμε και τις ρήτρες μηδενικών ελλειμμάτων (κόφτες δαπανών), που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση από το 2016.

Οι πυροσβέστες έχουν κάθε δικαίωμα να παλεύουν μέσα από τις ενώσεις τους. Να δυναμώσει η προσπάθεια να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων, που υπάρχει σε όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις και στην Ομοσπονδία μας. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας μας ακολουθεί συμβιβαστική γραμμή, δεν οργανώνει τον αγώνα των πυροσβεστών στην κατεύθυνση αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής, στο πλάι του λαού που αγωνίζεται. Οι πυροσβέστες τώρα να δυναμώσουν τη συσπείρωση μέσα από τις γραμμές της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ).

Μόνο με το δυνάμωμα του αγώνα μας στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, μπορούμε να βάλουμε φρένο στη νέα αντιλαϊκή επίθεση και στη διαρκή εξαθλίωση που μας επιβάλλουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις με την εφαρμογή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλίων.


Δημήτριος Βλάχος
Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Eμπαιγμός το νέο μισθολόγιο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς (2023-02-22 00:00:00.0)
Απαντά στην κυβερνητική κοροϊδία με νέα κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη (2018-09-27 00:00:00.0)
Να μην περάσει η μείωση μισθού σε αναπληρωτές (2016-06-11 00:00:00.0)
Ζητά αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας (2015-11-28 00:00:00.0)
Μισθολόγιο - φτωχολόγιο συζητάει η κυβέρνηση (2015-05-22 00:00:00.0)