Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Καταγγελία για τις εκλογές εργοδοτικού σωματείου

Σοβαρές καταγγελίες για τις εκλογές του εργοδοτικού σωματείου, το οποίο έχει υπογράψει και τις συμβάσεις ντροπής που ισχύουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών , κάνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης Αττικής «ο Βύρων».

Οπως επισημαίνει, αμέσως μετά την εξώδικη κλήση του στις 17 Οκτώβρη στην εργοδοσία των «Κέντρων Ξένων Γλωσσών » (EUROPALSO) για διαπραγμάτευση ΣΣΕ, σε χρόνο αστραπή οργανώθηκαν στις 24 και 25 Οκτώβρη οι εκλογές του εργοδοτικού σωματείου. Ο «Βύρων» κάνει λόγο για «εκλογές που δεν ανακοινώθηκαν πουθενά, δεν προετοιμάστηκαν πουθενά και με καμιά συλλογική διαδικασία» και καταγγέλλει ότι «οι εργοδότες υποχρέωναν τους εργαζόμενούς τους να πάνε να ψηφίσουν». Ο «Βύρωνας» σημειώνει πως όταν παρενέβησαν συνδικαλιστικές και άλλοι εργαζόμενοι, οι εκλογές τερματίστηκαν τρεις ώρες πριν τη προγραμματισμένη λήξη τους.

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους τη «νέα άθλια παρέμβαση των εργοδοτών στα "Κέντρα Ξένων Γλωσσών " (EUROPALSO), μέσω του εργοδοτικού ψευτο-σωματείου που έχουν στήσει εδώ και χρόνια». Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας πως «έχουν νομιμοποιήσει εδώ και χρόνια τις συμβάσεις της ντροπής που υπογράφει το εργοδοτικό σωματείο, δηλαδή τη σύμβαση που υπογράφουν οι εργοδότες ... με τον "εαυτό" τους! Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις - καταγγελίες σωματείων, τις επερωτήσεις κομμάτων για την αυταπόδεικτη εργοδοτική υπόσταση και δράση του συγκεκριμένου "σωματείου". Με τη στάση τους κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας αποδεικνύουν περίτρανα ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίζονται. Είναι οι ίδιοι που έχουν διαμορφώσει συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους, προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη των εργοδοτών», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ