Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Το σκηνικό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τριάντα περίπου χρόνια έχουν διαπράξει μεγάλο αριθμό δολοφονιών, ληστειών, βομβιστικών επιθέσεων και διάφορα άλλα εγκλήματα. Τριάντα περίπου χρόνια εκτελούν με αξιοσημείωτο - τουλάχιστον - βαθμό οργάνωσης, εκπαίδευσης και ακρίβειας δεκάδες εγκληματικές ενέργειες, εναντίον ανθρώπων και εγκαταστάσεων, που κατά κανόνα φυλάσσονται από τις αστυνομικές αρχές. Πολλές από τις εγκληματικές αυτές ενέργειες ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς να γνωρίζουν κρίσιμες και απόρρητες πληροφορίες και στοιχεία. Πληροφορίες, που τις γνώριζαν ελάχιστοι και ορισμένες απ' αυτές μόνον οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Τριάντα περίπου χρόνια διαφεύγουν από τις ελληνικές και ξένες, φανερές και μυστικές, υπηρεσίες και διωκτικές αρχές, παρότι αποτελούν τον πρώτιστο στόχο τους.

Και τώρα αποκαλύπτεται - σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, βέβαια - ότι όλ' αυτά, τα έκαναν ο Αλ. Γιωτόπουλος, ένας 60άρης σήμερα καθηγητής και τα αδέρφια Ξηρού. Αντε και μερικοί ακόμη... Μόνοι τους; Οχι, βέβαια, θα απαντήσουν οι κάθε λογής «πρακτορίσκοι» και θα ξεδιπλώσουν και πάλι τα όσα, ήδη, έχουν διοχετευτεί από τις μυστικές υπηρεσίες, περί παλιότερων ταξιδιών του Γιωτόπουλου στην Κούβα, τους «τουπαμάρος», κλπ., κλπ..

Το σκηνικό στήνεται καιρό τώρα και, προφανώς, οι «σκηνογράφοι» πιστεύουν, ότι έχουν κάνει καλά τη δουλιά τους...

Αναρωτιόμαστε...

Ποτέ δεν είχε σχέση με την Υπηρεσία ο Δημήτριος Κουφοντίνας, βεβαίωσε προχτές η ΕΥΠ, σε μια κάθε άλλο παρά συνηθισμένη ανακοίνωση, για την εν λόγω υπηρεσία. Ας παραδεχτούμε, λοιπόν, ότι έλεγξαν τις μισθοδοτικές τους καταστάσεις και δεν τον βρήκαν πουθενά. Αναρωτιόμαστε, όμως, ποιες καταστάσεις έλεγξαν. Τις επίσημες ή τις ανεπίσημες; Τις δικές τους ή κάποιων άλλων κέντρων και παράκεντρων; Αναρωτιόμαστε, επίσης, αν στις καταστάσεις που έλεγξαν, υπάρχουν όσοι ανακατεύτηκαν στην υπόθεση Οτσαλάν. `Η, αν υπάρχει ο πολυεμφανιζόμενος τελευταία στα τηλεοπτικά παράθυρα Ντάνος Κρυστάλλης, πρώην - τουλάχιστον - πράκτορας της ΕΥΠ, που «διείσδυσε» στην «Αντικρατική Πάλη» και έβαζε τις «ορφανές» βόμβες. Για τον Γ. Αλεξάκη, πρώην διοικητή της ΕΥΠ και «καθοδηγητή» του προηγούμενου, δεν αναρωτιόμαστε. Είμαστε σίγουροι, ότι συμπεριλαμβάνεται στις επίσημες μισθοδοτικές καταστάσεις...

Υπόθεση «σουρωτήρι»...

Πραγματικό «σουρωτήρι» είναι η αστυνομία - και όχι μόνον αυτή - από την πρώτη στιγμή, που ήρθε και πάλι στο προσκήνιο η υπόθεση της «17 Ν», για να μην πούμε λίγο καιρό πριν ο πυροκροτητής του βομβιστικού μηχανισμού σκάσει στα χέρια του Σ. Ξηρού. Οι «πληροφορίες» πάνε κι έρχονται, όπως και τα κάθε λογής σενάρια και ονόματα. Και, βέβαια, αυτό δεν μπορεί να γίνεται τυχαία. Τουλάχιστον, σ' αυτήν την έκταση, τη συνέχεια και την ένταση, ενώ, την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εμφανίζεται επισήμως να επικρίνει και να καταδικάζει τα φαινόμενα της σεναριολογίας και της ονοματολογίας.

Δε γνωρίζουμε γιατί ακολουθούν αυτήν την τακτική. Ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι σκοποί τους, παρότι πολλά μπορεί να υποθέσει ο καθένας. Το σημειώνουμε, πάντως, και ας είναι όλοι σίγουροι ότι, αργά ή γρήγορα, όλα γίνονται γνωστά...

... και ενημέρωση

Βέβαια, τα όσα ακούτε και διαβάζετε καθημερινά στα διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τρόπος του λέγειν...) δεν οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στις διοχετευμένες από τα διάφορα κέντρα και παράκεντρα «πληροφορίες» και «στοιχεία». Στις τελευταίες προσθέτονται ο ανταγωνισμός των ΜΜΕ και το κυνηγητό των ποσοστών αναγνωσιμότητας και τηλεθέασης. Κι από κοντά, η... πρωτοβουλία, η... ευρηματικότητα και η... φαντασία των όποιων δημοσιογράφων θυσιάζουν στο βωμό του ανταγωνισμού και της εφήμερης «δόξας» τις αξίες που υποτίθεται πως τάχθηκαν να υπηρετούν και να υπερασπίζονται.

Και η πληροφόρηση του πολίτη; Το θεμελιώδες και βασικό δημοκρατικό δικαίωμα του καθένα στην ουσιαστική ενημέρωση; Ποιος τα λογαριάζει τώρα αυτά...

Οι ευχαριστίες...

Τις «ευχαριστίες της Αστυνομίας στον Τύπο για τη συμπαράστασή του» δήλωσε επισήμως, χτες, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας, μάλιστα, τις ελπίδες του, ότι θα συνεχιστεί. Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ευχαρίστησε τον Τύπο, γιατί τρεις βδομάδες τώρα - ή, μήπως, και πριν την έκρηξη στον Πειραιά; - αναπαράγει και προβάλλει τα όσα διοχετεύουν οι διάφορες «πηγές», είτε αυτά είναι «πληροφορίες», είτε σενάρια, είτε ονόματα, κλπ. Ολ' αυτά, δηλαδή, τα οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά κατηγορηματικότητας και βδελυγμίας, κατάγγελνε.

Δε νομίζουν, ότι παραείναι χοντρό το δούλεμα...

Το «τρομο-σίριαλ» συνεχίζεται...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, να δείτε που στο τέλος θα αποδειχθεί περίτρανα ότι πίσω από την όλη υπόθεση της «17 Νοέμβρη» κρύβεται μια ελληνική υπηρεσία και μάλιστα καθόλου μυστική: Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)!

Και το λέμε αυτό, γιατί, καλύτερος τρόπος προβολής των νησιών της άγονης γραμμής, και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, δε θα μπορούσε να υπάρξει. Πρώτα η Γαύδος, μετά οι Λειψοί. Λογικά, η ...επόμενη σύλληψη θα γίνει στην Τήλο ή στους Φούρνους, χωρίς αμφιβολία...

Αν, μάλιστα, συνεχίσουμε έτσι, δικαίως τα φερόμενα ως στελέχη της «17 Νοέμβρη» θα προκαλέσουν το φθόνο του μέσου Ελληνα. Δεν είναι και τόσο εύκολο για τον καθένα, όπως καταλαβαίνετε, να χτίζει σπίτι σε νησιά - ησυχαστήρια.

Ασε τα υπόλοιπα σπίτια στον Βαρνάβα, στην Κερατέα, στην Ευρυτανία, κλπ., κλπ...

Επίσης, αναδεικνύεται η μοναδική δυνατότητα αυτών των ανθρώπων να ξεφεύγουν από τις διωκτικές αρχές. Οχι, καθόλου δεν αναφερόμαστε στην ΕΛ.ΑΣ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Για την ...Εφορία και την Πολεοδομία μιλάμε, οι οποίες, όταν αποφασίσεις να χτίσεις ένα σπίτι, σε βρίσκουν όπου κι αν κρυφτείς.

Και ξέρετε, αυτοί, όταν σε βρουν, πρώτα ...πυροβολούν (με πρόστιμα και κάθε λογής πανωπροίκια) και μετά ρωτάνε ποιος είσαι και τι κάνεις εκεί. Από την πρακτική εξαιρούνται, βέβαια, τα κυβερνητικά στελέχη και οι μεγαλοσχήμονες.

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ προσανατολίζονται (και δικαίως) οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, αφού η ...ερμηνεία που δίνει στις ισχύουσες διατάξεις η κυβέρνηση, τους στερεί το δικαίωμα στη δουλιά. Βλέπετε, όλως τυχαίως, οι ερμηνείες των νόμων ουδέποτε είναι υπέρ των εργαζομένων.

Αναμένεται, φυσικά, η δέουσα επιχείρηση συκοφάντησής τους από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και έχουμε, ήδη, τα πρώτα δείγματα. Βλέπετε, οι συμβασιούχοι είναι «καλοί», όταν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου και, ταυτόχρονα, όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψηφοθηρούν σε βάρος τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Γίνονται «κακοί», όμως, όταν διεκδικούν τα αυτονόητα και μάλιστα όταν τα διεκδικούν, όχι παρακαλώντας έξω από βουλευτικά γραφεία, αλλά διαδηλώνοντας έξω από υπουργεία.

Συσσωρεύουν «κεφάλαιο»...

Ανιστόρητοι και αφελείς δεν μπορούν να διακρίνουν τη σιαμαία σχέση μυστικών υπηρεσιών και τρομοκρατικών οργανώσεων, την αδιάσπαστη ενότητα κρατικής τρομοκρατίας και κατευθυνόμενων δολοφονικών οργανώσεων. Τόσο η διεθνής, όσο και η εγχώρια εμπειρία διδάσκουν ότι η «τρομοκρατία» αποτέλεσε παντού και πάντα τον πολιορκητικό κριό στα χέρια του καθεστώτος για το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ο μεγάλος νικητής του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» ήταν πάντα η άρχουσα τάξη και το κράτος της, ενώ ο λαός βρισκόταν να μετρά τα δεσμά που του είχαν επιβάλει κατά τη διάρκεια της «εξάρθρωσης της τρομοκρατίας».

Από την άποψη αυτή, πάει πολύ να επιχειρούν να μας πείσουν ότι η CIA, η Σκότλαντ Γιαρντ και «οι δικές μας» μυστικές υπηρεσίες είναι θεματοφύλακες των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού! Είναι «σημείο των καιρών» και έσχατη κατάντια να θέλουν να διαγράψουν από την ιστορική μνήμη ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες κατακτήθηκαν με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, ενάντια ακριβώς σ' αυτούς τους μηχανισμούς καταστολής. Δε χαρίστηκαν, διάολε, από τη CIA, την ΕΥΠ και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Ελεος! Ας μη μας τους παρουσιάζουν, λοιπόν, ως «λαϊκούς ήρωες», τους οποίους, μάλιστα, πρέπει να τους κάνουμε εικόνισμα, να τους πιστεύουμε και να τους ακολουθούμε τυφλά.

Από την άλλη, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς - κάθε άλλο - ότι λαοί του κόσμου βρίσκονται αντιμέτωποι με την «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» της «νέας τάξης», στο πλαίσιο της οποίας οι ΗΠΑ έχουν αναγορεύσει «νόμιμο» το βομβαρδισμό λαών (Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία), επιβάλλοντας το δίκαιο της «νέας τάξης». Από αυτούς, λοιπόν, δεν μπορεί να περιμένει κανείς να απαλλάξουν τον ελληνικό λαό από τη «μάστιγα της τρομοκρατίας». Ακριβώς το αντίθετο. Με τον «πόλεμο της «τρομοκρατίας», θέλουν να δώσουν ώθηση στην υλοποίηση περίπου διακηρυγμένων στόχων, όπως να εξαλειφθεί ο «αντιαμερικανισμός» του ελληνικού λαού και η ηρωική στάση του ενάντια στους μακελάρηδες των λαών. Γενικότερα, θέλουν να πάψει κάθε αμφισβήτηση του συστήματος και να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» απ' άκρη σε άκρη της χώρας. Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», στην πραγματικότητα, αποτελεί μια μετωπική επίθεση κατά των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού, με στόχο τη συντηρητική αναδίπλωση, η οποία θα αποτυπώνεται και στο πολιτικό επίπεδο, αφού δεν είναι έξω από τα σχέδιά τους η «αποκατάσταση του αριστερού λόγου»...

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα οφείλουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επόμενη μέρα της «εξάρθρωσης της "17 Ν"». Οταν, δηλαδή, οι σημερινοί απηνείς «διώκτες της τρομοκρατίας» και οι «ήρωες» της «εξάρθρωσης της "17 Ν"», θα χρησιμοποιήσουν το «κεφάλαιο», που με συστηματικό τρόπο συσσωρεύουν σήμερα, ενάντια στο λαϊκό κίνημα που είναι και ο πραγματικός «εχθρός»...


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ

Οι τρομοκρατούντες και ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Το πρόβλημα είναι όντως η δημοκρατία. Και γι' αυτό η εξάρθρωση της "17 Ν" δεν είναι θέμα δίωξης ή ποινικής δικονομίας, αλλά κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας. Για ποιο λόγο; Επειδή η τρομοκρατία αμφισβητεί τη δημοκρατική πολιτεία με μεθόδους που βρίσκονται έξω από τους κανόνες της δημοκρατικής πολιτείας. Επειδή καταργεί πολιτικά τη δημοκρατία. Το πρόβλημα, συνεπώς, δεν είναι αν και πώς θα πιαστεί ο Κουφοντίνας ή ο αρχηγός. Αλλά και πώς θα αποδειχθεί με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση της δημοκρατικής πολιτείας έξω από το πλαίσιο της δημοκρατικής πολιτείας. Οτι τις όποιες πολιτικές ή άλλες διαφορές μας τις λύνουμε μόνο με τους κανόνες της δημοκρατικής συντεταγμένης πολιτείας και με τίποτε άλλο. Και ότι όποιος το ρίξει στο τσάμικο, κακό του κεφαλιού του».

Αυτά έγραφε χτες στο «Βήμα» ο Ι. Κ. Πρετεντέρης. Και συνειδητά επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε το μεγάλο αυτό απόσπασμα, γιατί, και άκρως αποκαλυπτικό είναι, και χαρακτηριστικό των γενικότερων, τρομοκρατικών επιδιώξεων και στόχων των σημερινών κυρίαρχων δυνάμεων και κρατούντων.

Τι λέει, ουσιαστικά, ο Ι. Πρετεντέρης; Η αμφισβήτηση της σημερινής δημοκρατίας, δηλαδή, της δημοκρατίας των κεφαλαιοκρατών, είναι τρομοκρατία. Η αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, η παραβίαση των κανόνων της συντεταγμένης πολιτείας - δηλαδή, των κανόνων και νόμων της ολιγαρχίας του πλούτου - είναι τρομοκρατία. Και όχι μόνον αυτά, αλλά απειλεί, με περίσσια προκλητικότητα και θράσος, όσους επιλέξουν το δρόμο του αγώνα: «Οποιος το ρίξει στο τσάμικο, κακό του κεφαλιού του».

Είναι ολοφάνερο ότι η ...εξαρθρωνόμενη «17 Ν» συνεχίζει την προσφορά των πολύτιμων υπηρεσιών της στους πραγματικούς εμπνευστές και οργανωτές της.

... η απάντηση του Ρήγα Φεραίου

Περιττό είναι, βέβαια, να θυμίσουμε στον προαναφερόμενο αρθρογράφο, πόσοι και πόσοι ματαιοπόνησαν, μέχρι σήμερα, προσπαθώντας να καταργήσουν την ταξική πάλη. Από τον εγχώριο, αείμνηστον πλέον, Λάσκαρη, μέχρι τα διάφορα φασιστικά και δικτατορικά καθεστώτα. Περιττό είναι, επίσης, να του θυμίσουμε, πόσοι και πόσοι ματαίως επιχείρησαν, πολλές δεκαετίες τώρα, να συκοφαντήσουν τη μαζική πάλη των λαών. Να σβήσουν από τη συνείδηση της εργατικής τάξης το αναφαίρετο δικαίωμά της, να καθορίζει τις τύχες της. Να «σβήσουν» τον επαναστατικό της ρόλο και καθήκον.

Αντί άλλης απάντησης, όχι στον αρθρογράφο, αλλά στους «εμπνευστές» του, τους... αφιερώνουμε το παρακάτω απόσπασμα από το «Σύνταγμα» του Ρήγα Φεραίου - «τρομοκράτη» της εποχής του... - το οποίο διατηρεί και θα διατηρεί αναλλοίωτη, στον αιώνα τον άπαντα, όλη τη μεγάλη του αξία: «Οταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του».

Η «φιλενάδα» του Αμερικανού πρέσβη...

«Πρώτον, η τρομοκρατία είναι ο πιο ύπουλος εχθρός του λαϊκού κινήματος. Κάθε φόνος και κάθε βόμβα είναι μια σφαίρα στον κρόταφο των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων. Απόδειξη; Η δολοφονία Σόντερς έφερε τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Δηλαδή κάθε διαμαρτυρόμενος θεωρείται εν δυνάμει Κουφοντίνας. Δεύτερον, μοναδικοί κερδισμένοι της ιστορίας είναι οι κατασταλτικές, αστυνομικές δυνάμεις. Δηλαδή τα ετερόκλητα έλκονται. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο την ίδια Ασφάλεια. Τρίτον, η τρομοκρατία είναι ο αμερικανικός ιμάντας για πάσης φύσεως επεμβάσεις, σπιλώσεις, βομβαρδισμούς και πολέμους... Επομένως δικαιούμαι αυθαιρέτως να σκεφθώ, γιατί να μην υπήρξε και η "17 Νοέμβρη" φιλενάδα του... Τόμας Νάιλς. Ε;»

(Δημήτρης Δανίκας - προχθεσινά «Νέα»). Ανευ περιττών σχολίων.

«Τη λύση να δώσει ο υπουργός. Ο Ανδρουλιδάκης είναι δικός σας γιος!». Είναι το κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό «ΤΕΜΠΟ» και το ρ/σ «Πλάνετ», που μένουν μήνες τώρα απλήρωτοι. Κι έχουν δίκιο, βέβαια, αλλά ...σκοντάφτουν στην απαρασάλευτη προσήλωση του υπουργού στους κανόνες της «ελεύθερης αγοράς»....


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντίσταση στη φορομπηχτική πολιτική

Στον αποκλεισμό των υπουργείων Οικονομικών και Μακεδονίας-Θράκης αλλά και καταλήψεις πολλών Εφοριών σε διάφορες πόλεις της χώρας, προχώρησαν, προχτές, στα πλαίσια 4ήμερου κινητοποιήσεων που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία τους, η ΓΣΕΒΕΕ, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες-βιοτέχνες-έμποροι. Το ποτήρι που ξεχείλισε την οργή και προκαλεί τις κινητοποιήσεις τους είναι η τελευταία φορομπηχτική επίθεση της κυβέρνησης, που απαιτεί να εισπράξει χαράτσι 700 δισεκατομμυρίων δραχμών ως πρόσθετο φόρο - πέραν των όσων έχουν πληρώσει στην πενταετία 1993-'98!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, λειτουργώντας εκβιαστικά, ζητά από τους επαγγελματοβιοτέχνες να πληρώσουν τον πρόσθετο κεφαλικό φόρο για να κλείσουν οι ανέλεγκτοι φάκελοι των φορολογικών τους υποθέσεων. Διαφορετικά, απειλεί όποιον δε συμμορφωθεί..., θα προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο των φορολογικών του στοιχείων για να επιβάλει, προφανώς, ακόμη μεγαλύτερα χαράτσια... Βάζει, δηλαδή, το μαχαίρι στο λαιμό των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών για να τους εξαναγκάσει να πληρώσουν.

Κι αυτό γίνεται τη στιγμή που οι αντιλαϊκές πολιτικές, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της αντιλαϊκής λιτότητας και φορο-ληστείας, έχουν οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες-εμπόρους. Αφού η αντιλαϊκή πολιτική, που έχει συρρικνώσει τα λαϊκά εισοδήματα, πλήττει πρώτα απ' όλους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ρίχνοντας τον τζίρο τους και τα εισοδήματά τους. Αυτό, ακριβώς, είναι που οδηγεί χιλιάδες τέτοιες επιχειρήσεις κάθε χρόνο σε πτώχευση, ενώ άλλες, λόγω του υπέρμετρου δανεισμού για να τα βγάλουν πέρα, έχουν καταχρεωθεί και απειλούνται με χρεοκοπία άμεσα.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, με τα προνόμια και άλλες... διευκολύνσεις που προσφέρει, από τη μια, φουσκώνει τα κέρδη - πολλαπλάσια του πληθωρισμού - των μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών. Την ίδια στιγμή, από την άλλη, με την αντιλαϊκή της πολιτική ληστεύει εκτός απ' τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες-εμπόρους, τους οποίους - και με το τελευταίο πρόσθετο χαράτσι που απαιτούν - τους οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στο λουκέτο.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, οι χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ-κυβέρνησης, που στηρίζει και η ΝΔ. Και να δουν ότι τα δικά τους συμφέροντα συνδέονται άμεσα με τα συμφέροντα των εργαζομένων, της αγροτιάς. Ετσι, έχουν κάθε συμφέρον όχι μόνο να συνεχίσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους αλλά και να συντονιστούν σε κοινό μέτωπο με τους εργάτες, αγρότες, υπαλλήλους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στα κόμματα του δικομματισμού που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν. Τώρα, ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη, μπορούν και πρέπει να στείλουν το δικό τους μήνυμα καταδικάζοντας και με την ψήφο τους τις αντιλαϊκές πολιτικές, υπερψηφίζοντας τους υποψηφίους και αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις. Μ' αυτόν τον τρόπο ενισχύσουν το δικό τους αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, επιλέγοντας αγωνιστές δημάρχους και νομάρχες, που θα βρίσκονται στο πλευρό τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ