Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Φτηνοί απολογητές

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε ρόλο απολογητή των εμποροβιομηχάνων, που ξεζουμίζουν αδιάκοπα και με τις ευλογίες της κυβερνητικής πολιτικής τα λαϊκά εισοδήματα, με τις αλλεπάλληλες καθημερινές ανατιμήσεις σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά, χτες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σχολιάζοντας τα περί του πληθωρισμού με αιχμή του δόρατος τις εξίσου προκλητικές δηλώσεις του Χρ. Πρωτόπαππα για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, κάνοντας ...γαργάρα το γεγονός ότι ακόμα και από αυτά τα επίσημα και ενδεικτικά μόνο της δραματικής κατάστασης που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά στοιχεία της ΕΣΥΕ διαγράφεται ξεκάθαρα το σκηνικό της αβάσταχτης ακρίβειας, ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης αντί για οτιδήποτε άλλο εξαντλούν τη μηνιαία πλέον δήλωσή τους σε μια προκλητική και αποπροσανατολιστική μικροκομματική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να κάνουν το μαύρο άσπρο. Δεν έχει πάτο η πρόκληση και από τους μεν και από τους δε.

Οψιμη διαπίστωση

Ταλαιπωρία των μεταναστών διαπίστωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Σκανδαλίδης, κατά την επίσκεψή του, χτες, στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών του δήμου. Γι' αυτό και πρότεινε να αποκεντρωθεί η διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Να θυμίσουμε ότι ταλαιπωρία βίωναν οι μετανάστες και επί υπουργίας του Κ. Σκανδαλίδη στο υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για τη σχετική διαδικασία, ως αποτέλεσμα μιας επιλογής που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία ορθώνει εμπόδια στη δυνατότητα των μεταναστών να νομιμοποιηθούν. Ενδεικτικό είναι ότι οι προϋποθέσεις νομιμοποίησης, τόσο με τον προηγούμενο νόμο του ΠΑΣΟΚ όσο και με αυτόν που ψήφισε η ΝΔ, «αφήνουν έξω» μετανάστες που ζουν και εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Τα εμπόδια αυτά συμπληρώνουν η γραφειοκρατική σύγχυση που γέννησαν οι πολλαπλές ερμηνευτικές εγκύκλιοι του νόμου για τη μεταναστευτική πολιτική. Εξ ου και η ταλαιπωρία, την οποία όψιμα διαπίστωσε, αν και έκανε τα ίδια ως υπουργός, ο Κ. Σκανδαλίδης...

Ποια ισοτιμία;

«Το κράτος», είπε ο Αλ. Τσίπρας, υποψήφιος δήμαρχος για την Αθήνα με τον ΣΥΝ, «αρνείται να διασφαλίσει ισότιμους και αξιοπρεπείς όρους εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση (έκτακτους, συμβασιούχους, stage κλπ.)».

«Ισοτιμία» και ...«αξιοπρέπεια» ζητά ο Αλ. Τσίπρας για τους 35.774 συμβασιούχους που εργάζονται στα διάφορα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης. Για εργαζόμενους, που, όπως και οι οικογένειές τους, είναι όμηροι της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για εργαζόμενους που, όταν ξεκίνησαν τα προγράμματα, οι δυνάμεις του ΣΥΝ στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) ...πανηγύριζαν διότι, λέγανε, ενισχυόταν η Αυτοδιοίκηση. Και τώρα ζητά ...«ισοτιμία»! Ούτε καν πλήρη απασχόληση με δικαιώματα! Ούτε καν άμεση πρόσληψη όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους. Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι όταν είχε τεθεί και παλιότερα το θέμα των συμβασιούχων, ο ΣΥΝ ζητούσε την ...εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας, που απλά ενέτεινε την ομηρία τους...

Η Αντίσταση στο Λίβανο

Η ηρωική, αποφασιστική και συνάμα αποτελεσματική αντίσταση των Λιβανέζων μαχητών στη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ έχει προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό. Κι αποδεικνύει ότι, όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πατρίδα και το δίκιο του, μπορεί ν' αντιμετωπίζει υπέρτερους στρατούς και να τους χαλάει τα σχέδια. Οι Λιβανέζοι πολεμιστές διαλύουν το «μύθο» του ανίκητου, στρατιωτικά, ισραηλινού στρατού και διαμηνύουν στους λαούς της Γης ότι ο ιμπεριαλισμός ούτε και σήμερα είναι ανίκητος ούτε και χτες, όπως το απέδειξε το κατόρθωμα του Βιετνάμ, που αντιστάθηκε στους Αμερικανούς για χρόνια ώσπου ο αγώνας του έφτασε στη νίκη. Αυτό το μήνυμα έχει τεράστια σημασία, σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστές επιδεικνύουν παντού τη δύναμη και την ισχύ τους κι έχουν βαλθεί να γονατίσουν τους πάντες και να ισοπεδώσουν τα πάντα.

Βεβαίως, η αντίσταση στο Λίβανο ούτε εύκολη, ούτε και αναίμακτη είναι. Ο λαός του Λιβάνου πληρώνει ακριβά τον αγώνα υπεράσπισης της πατρίδας, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του. Πληρώνει με το αίμα των παιδιών του. Οι Ισραηλινοί επιδρομείς, μανιασμένοι από την απροσδόκητη αντίσταση που βρίσκουν μπροστά τους, αδυνατώντας να «καθαρίσουν» γρήγορα με τους μαχητές της και συνειδητοποιώντας ότι ο πόλεμος δεν τους «βγαίνει» όπως τον σχεδίασαν, επιδίδονται σε μαζικές, ανηλεείς σφαγές αμάχων, καταστρέφουν ολοκληρωτικά τις υποδομές της χώρας. Σ' αυτή την εγκληματική συμπεριφορά τους έχουν την ενεργό αρωγή των Αμερικανών και τη συναίνεση των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Οσοι υποστηρίζουν ότι η λιβανική αντίσταση είναι αποκλειστικό έργο των μαχητών της «Χεζμπολάχ» κάνουν λάθος. Μαζί με τους πολεμιστές της ισλαμικής οργάνωσης μάχονται ηρωικά και πολλοί άλλοι αγωνιστές. Είναι οι κομμουνιστές της χώρας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μαχών, μετά την απόφαση του ΚΚ Λιβάνου να καλέσει τα μέλη του κι όλο το λαό να πάρουν τα όπλα και να αντισταθούν στους εισβολείς. Είναι Παλαιστίνιοι που πολεμούν για τη δική τους πατρίδα, ενάντια στον κοινό εχθρό. Είναι κι άλλοι πατριώτες αγωνιστές, που παλεύουν «με νύχια και με δόντια» κατά του εισβολέα.

Οσοι υποστηρίζουν ότι η «Χεζμπολάχ» είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση με φανατικούς πολεμιστές, που διψούν για αίμα, το κάνουν ακριβώς επειδή αυτή η οργάνωση αντιστέκεται με τα όπλα κατά του εισβολέα. Και, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς με τη συγκεκριμένη οργάνωση, θα πρέπει να παραδεχτεί ότι είναι δημιούργημα της αντίστασης στην πολύχρονη ισραηλινή κατοχή στο Λίβανο κι έχει ρίζες και επιρροή στο λιβανέζικο λαό. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έχει εκλέξει βουλευτές στη Βουλή και διαθέτει υπουργούς στην κυβέρνηση της χώρας.

Η αλύγιστη αντίσταση στο Λίβανο κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της παγκόσμιας αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό του. Μια νίκη της Αντίστασης στο Λίβανο δε θα είναι μόνο λιβανική, αλλά παγκόσμια. Νικητής δε θα είναι μόνο ο λιβανέζικος λαός, αλλά όλοι οι λαοί του κόσμου, που απειλούνται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να γιατί κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό η καρδιά όλης της ανθρωπότητας πρέπει να χτυπάει στο Λίβανο...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Η ... αποπομπή

Καλά, γιατί έδιωξε τον Γιάννο, ο Γιώργος; Επειδή συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για ξεπούλημα της Εμπορικής Τράπεζας; Αν το έκανε γι' αυτό, τότε θα πρέπει να διώξει και πολλούς άλλους από το κόμμα του που συμφωνούν με την κυβερνητική απόφαση κι απλώς δεν το λένε ανοιχτά. Και, μάλλον, θα πρέπει να διώξει και τον ...εαυτό του, καθότι κι αυτός ήταν υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής και δεν είχε εκφράσει καμιά διαφωνία. Μήπως τον έδιωξε γιατί βγήκε και το είπε δημοσίως; Μάλλον γι' αυτό. Διότι αυτό που ποτέ δεν ανέχτηκε καμία ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να βγαίνουν οι «δικοί» του και να μαρτυράνε τις πραγματικές σκέψεις και τις αληθινές προθέσεις του, είτε βρίσκεται στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση. Μ' αυτήν την τακτική της απόκρυψης των πραγματικών θέσεων και προθέσεων το ΠΑΣΟΚ κατάφερε, επί πολλά χρόνια, να ξεγελάει πολλούς και να παρασύρει περισσότερους. Ε, δε θα άφηνε τώρα ο Γιώργος να του «χαλάσει» ο Γιάννος την «πετυχημένη συνταγή»...

Τα «ισορροπημένα»

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «ισορροπεί» και έτσι δεν υπάρχει λόγος για λαϊκή δυσαρέσκεια. Η άποψη ανήκει στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, και το χειρότερο είναι ότι δεν τη λέει έτσι. Την πιστεύει κιόλας...

Μάλλον, δεν έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση ότι το μόνο που «ισορροπεί» αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο Ελληνας μισθωτός και χαμηλοσυνταξιούχος. Συγκεκριμένα πάνω στο σκοινί της «ελεύθερης αγοράς» τους και δεν ξέρει από ποια πλευρά θα πέσει.

Ολα τα άλλα για τον απλό κόσμο είναι εντελώς «ανισόρροπα». Από τις αυξήσεις στα είδη πρώτης κατανάλωσης και τα πετρελαιοειδή, μέχρι τις ανύπαρκτες αυξήσεις των μισθών και την ανεργία.

Οπότε ας ...περιορίσουν λίγο την αυτοπεποίθησή τους οι κυβερνώντες, ιδίως ενόψει της ΔΕΘ, όπου κάνουν λόγο για «παροχές» προς τα πιο αδύνατα στρώματα της κοινωνίας. Αυτά τα ακούμε κάθε Σεπτέμβρη και από κάθε πρωθυπουργό. Ουδείς τα πιστεύει ή τα παίρνει στα σοβαρά, και πολύ καλά κάνει.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ στο λεγόμενο «μίνι ασφαλιστικό» συναντήθηκαν, λέει, χτες οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας. Και βέβαια από μια τέτοια συνεργασία, είναι προφανώς αδύνατον να προκύψει κάτι θετικό.

Ο ένας (ο Σ. Τσιτουρίδης) έχει δηλώσει πολλές φορές ότι στοχεύει να επιλύσει «τις ανισότητες» μεταξύ των συνταξιούχων, να μοιράσει δηλαδή καλύτερα την ανέχεια, και ο άλλος (Γ. Αλογοσκούφης) να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού και του ελλείμματος.

Επομένως τις κατευθύνσεις τις ξέρουμε. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι ...πόσο μεγάλη θα είναι η «ζημιά» που ετοιμάζουν. Σαφώς πρόκειται για πρόβα, ενόψει ακόμη μεγαλύτερων αντιλαϊκών αλλαγών στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτές «ψήνονται» ακόμη στις «ανεξάρτητες» και «επιστημονικές» επιτροπές τους.


Γρηγοριάδης Κώστας

Απ' το τσεπάκι στην τσέπη

Τις κάρτες έξι ιατρικών κέντρων προβάλλει η εφημερίδα «Συναλλαγή» -διανέμεται δωρεάν στους σταθμούς του Μετρό - απ' την πρώτη σελίδα - και σε δυο ακόμα εσωτερικές σελίδες - με τον τίτλο: «Κάρτες ιατρικών κέντρων: Για να 'χουμε την υγειά μας στο... τσεπάκι». Αλλες απ' αυτές τις κάρτες δεν έχουν οικονομική συνδρομή, ενώ άλλες - σύμφωνα με το ρεπορτάζ - έχουν ετήσια συνδρομή (ατομική 90 ευρώ ή οικογενειακή 147 ευρώ).

Ανάμεσα στα άλλα σημειώνει: «Εκπτώσεις στις ιατρικές εξετάσεις, άτοκες δόσεις στα νοσήλια, αλλά και δωρεάν check up εξασφαλίζουν στους κατόχους τους οι ειδικές κάρτες υγείας που έχουν δημιουργήσει και προσφέρουν - είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με τραπεζικά ιδρύματα - τα μεγάλα ιδιωτικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας... Δεδομένης, μάλιστα, της σημαντικής αύξησης που εμφανίζουν από χρόνο σε χρόνο οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, θεωρείται σίγουρο πως ο αριθμός των κατόχων των εξειδικευμένων αυτών πιστωτικών καρτών θα μεγαλώσει εξίσου το επόμενο διάστημα».

Η μεγαλύτερη, πάντως, ...έκπτωση (!) είναι η ίδια η έκδοση των καρτών υγείας καθώς η ώρα της ανάγκης αντιμετωπίζεται ως ένα κοινό τραπεζικό προϊόν, ώστε να καταλήγουν όλο και περισσότερα κέρδη στις τσέπες των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας, που θα βγαίνουν απ' το τσεπάκι των αρρώστων και των ασφαλιστικών ταμείων. Οι κάρτες αυτές αποτελούν τον προάγγελο της ευρωπαϊκής κάρτας υγείας που προωθεί η κυβέρνηση και αποδέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επικίνδυνη πολιτική

Η φωτιά στη χωματερή των Ταγαράδων στη Θεσσαλονίκη, η διαρροή των επικίνδυνων υγρών υπολειμμάτων και οι επιπτώσεις που, όπως αποκαλύφθηκε, προέκυψαν σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, αναδεικνύουν πως το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κατεξοχήν πολιτικό. Και αυτό ακριβώς επιχειρούν να κρύψουν πίσω από τον ανούσιο καυγά τους οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι οι ίδιοι που δεκαετίες τώρα συνειδητά καθυστερούν να δημιουργήσουν όλες τις αναγκαίες και σύγχρονες υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ετσι, χιλιάδες ανεξέλεγκτες χωματερές παραμένουν σε λειτουργία σε όλη τη χώρα, ΧΥΤΑ έχουν κορεστεί και δε δημιουργούνται καινούριοι και σύγχρονοι, ενώ και οι σταθμοί βιολογικού καθαρισμού που υπάρχουν υπολειτουργούν. Από τις φωτιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στις χωματερές, όπως πρόσφατα στους Ταγαράδες, απελευθερώνονται τοξικοί ρύποι (διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα, κλπ.) που καταλήγουν στο έδαφος και στη συνέχεια περνούν στη τροφική αλυσίδα. Ταυτόχρονα, τα διασταλάζοντα υγρά (στραγγίσματα των σκουπιδιών) μολύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια νερά. Το τίμημα πληρώνει ο εργαζόμενος λαός που καταδικάζεται να ζει εκτεθειμένος στους κινδύνους της επικίνδυνης πολιτικής τους.

Σήμερα, με πρόσχημα την όξυνση του προβλήματος, η διαχείριση των απορριμμάτων δίνεται βορά στο μεγάλο κεφάλαιο, και μεθοδεύεται η προώθηση καταστροφικών μεθόδων όπως η καρκινογόνος καύση, με ευθύνη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις, δήμαρχοι και νομάρχες, που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ.

Για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, εγκαταλείπεται ο νομαρχιακός σχεδιασμός που προέβλεπε τη δημιουργία επιπλέον δύο ΧΥΤΑ πέρα από τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, που κι αυτός ξεκίνησε με καθυστέρηση 10 χρόνων. Μπαίνει στην άκρη η διαδικασία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και προκρίνεται η διαδικασία της καύσης με τη δημιουργία εργοστασίων μέσω Συμπράξεων με ιδιώτες. Μια μέθοδος που και θα επιβαρύνει το περιβάλλον με εκπομπές διοξινών, βαρέων μετάλλων, και θα κοστίσει ακριβά στις τσέπες των εργαζομένων που θα κληθούν να πληρώσουν το υψηλό κόστος κατασκευής και λειτουργίας.

Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν το σχεδιασμό - και εδώ χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός - και την υλοποίηση μιας πολιτικής διαχείρισης απορριμμάτων έξω από κάθε λογική ιδιωτικοποίησης και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Να παλέψουν για: Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό και την αποκατάσταση των βλαβερών συνεπειών από τη λειτουργία των χωματερών. Να τερματιστεί η λειτουργία όλων των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών και άμεσα ν' αρχίσει το έργο απορρύπανσης, αποκατάστασης αλλά και ανάπλασης των επιβαρυμένων περιοχών. Τη δημιουργία των αναγκαίων ΧΥΤΑ, και παράλληλα των μονάδων μηχανικής επεξεργασίας και βιοσταθεροποίησης των οργανικών υπολειμμάτων διατροφής, των κέντρων διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή και των κεντρικών και τοπικών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Για όλα τα παραπάνω στις επικείμενες τοπικές εκλογές πρέπει και μπορούν οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν με την ψήφο τους τους εκφραστές της πολιτικής που εγκληματεί σε βάρος τους, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να δυναμώσουν τους αγωνιστικούς και ριζοσπαστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, μαζί με το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλους δημοκράτες αγωνιστές, οικολογικές ομάδες και Κινήσεις.

Στοχευμένο... ενδιαφέρον για τον Φιντέλ

Γρηγοριάδης Κώστας

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στα ΜΜΕ το ζήτημα της υγείας του Φιντέλ Κάστρο. Και βέβαια το θέμα αυτό δεν προκαλεί εντύπωση, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο ηγέτη επαναστάτη κομμουνιστή και μια χώρα, την Κούβα, που για 47 χρόνια τώρα έχει μπει «καρφί στο μάτι» του ιμπεριαλισμού. Μόνο που το ενδιαφέρον των περισσότερων διεθνών ΜΜΕ, που τα ακολουθούν και τα δικά μας αστικά Μέσα, έχει άλλη στόχευση. Δεν προέρχεται απο την ευαισθησία τους για αυτή καθεαυτή την υγεία του. Αλλού είναι το ενδιαφέρον τους. Ετσι αναπαράγουν τα σενάρια περί «μεταπολίτευσης» και «τέλους εποχής» και προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα για τη λεγόμενη «μετάβαση στη δημοκρατία», δηλαδή την ανατροπή του σοσιαλισμού και το πισωγύρισμα στον καπιταλισμό, σιγοντάροντας τα αμερικανικά επεμβατικά σχέδια. Φυσικά το παιχνίδι χειραγώγησης που τελικά συγκλίνει στα περί «ανάγκης τερματισμού της δικτατορίας» περιλαμβάνει πολλά και ευφάνταστα.

Την καλύτερη απάντηση σε όλους τους επίδοξους νεκροθάφτες του Φιντέλ και οραματιστές του πισωγυρίσματος της Κούβας στο σάπιο καπιταλισμό της φτώχειας και της εκμετάλλευσης (γιατί αυτός είναι ο κύριος στόχος), τη δίνει ο ηρωικός κουβανικός λαός που με τη στάση του, υπερασπιζόμενος την επιλογή του να οικοδομεί στις πιο αντίξοες συνθήκες τη δική του κοινωνία, χωρίς «αφεντικά και δούλους», αποδεικνύει ότι ξέρει, ενωμένος, στηρίζοντας και στηριζόμενος στη δική του εξουσία και την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος και των άλλων λαϊκών οργάνων, να αγωνίζεται, να οργανώνεται και να νικά. Ξέρει ακόμη πως μαζί του είναι οι λαοί του κόσμου, οι προοδευτικοί άνθρωποι που στέκονται αλληλέγγυοι στις αξίες και τα ιδανικά που εκφράζει το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει ο ίδιος την τύχη του.

Ψωνίζει από USA

Μπορεί μέσα στον πολύ «πλουραλισμό» της να χωράνε τα πάντα. Για την «Ελευθεροτυπία» γίνεται λόγος. Αλλά φαίνεται πως ο πολύς «πλουραλισμός» ξεπερνά την πολιτική αντιπαράθεση, φτάνει στον αντικομμουνισμό, και τότε αποκαλύπτει το τι πραγματικά υπηρετεί η άποψη της αντικειμενικότητας. Ετσι, η συγκεκριμένη εφημερίδα, στο εβδομαδιαίο ένθετό της για τα κόμικς «Εννέα», επαναδημοσιεύει μια σειρά, με ελληνικό τίτλο «Η ορδή». Σηματοδότηση της σειράς ένα μαύρο σφυροδρέπανο. Η αναπαράσταση του κόμικ, μεθυσμένοι αξιωματικοί με καταγωγή από το Τσερνόμπιλ και ζόμπι που φέρουν το κόκκινο αστέρι. Από τη λοιδορία του ...ευφυέστατου συγγραφέα του κόμικ δε γλιτώνουν ούτε διάφορα μνημεία της ΕΣΣΔ, ούτε οι άνθρωποι που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό. Υπάρχει, βεβαίως, και μια λεπτομέρεια. Τα «πνευματικά» δικαιώματα της σειράς του συγκεκριμένου κόμικ είναι κατοχυρωμένα διεθνώς στην εταιρεία «Humanoids SA» με έδρα το «L.A. - USA». Ετσι, για να ξέρουμε από πού και τι ψωνίζει. Και μη μας πουν ότι υπερβάλλουμε γιατί πρόκειται για κόμικ. Η αλήθεια που πιστεύει καθένας φαίνεται και γράφεται με πολλούς τρόπους. Και φυσικά μπορείς να ρίχνεις αντικομμουνιστική «χολή» και να λες ότι κάνεις χιούμορ. Μαύρο αντικομμουνιστικό χιούμορ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ