Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «ισορροπημένα»

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «ισορροπεί» και έτσι δεν υπάρχει λόγος για λαϊκή δυσαρέσκεια. Η άποψη ανήκει στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, και το χειρότερο είναι ότι δεν τη λέει έτσι. Την πιστεύει κιόλας...

Μάλλον, δεν έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση ότι το μόνο που «ισορροπεί» αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο Ελληνας μισθωτός και χαμηλοσυνταξιούχος. Συγκεκριμένα πάνω στο σκοινί της «ελεύθερης αγοράς» τους και δεν ξέρει από ποια πλευρά θα πέσει.

Ολα τα άλλα για τον απλό κόσμο είναι εντελώς «ανισόρροπα». Από τις αυξήσεις στα είδη πρώτης κατανάλωσης και τα πετρελαιοειδή, μέχρι τις ανύπαρκτες αυξήσεις των μισθών και την ανεργία.

Οπότε ας ...περιορίσουν λίγο την αυτοπεποίθησή τους οι κυβερνώντες, ιδίως ενόψει της ΔΕΘ, όπου κάνουν λόγο για «παροχές» προς τα πιο αδύνατα στρώματα της κοινωνίας. Αυτά τα ακούμε κάθε Σεπτέμβρη και από κάθε πρωθυπουργό. Ουδείς τα πιστεύει ή τα παίρνει στα σοβαρά, και πολύ καλά κάνει.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ στο λεγόμενο «μίνι ασφαλιστικό» συναντήθηκαν, λέει, χτες οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας. Και βέβαια από μια τέτοια συνεργασία, είναι προφανώς αδύνατον να προκύψει κάτι θετικό.

Ο ένας (ο Σ. Τσιτουρίδης) έχει δηλώσει πολλές φορές ότι στοχεύει να επιλύσει «τις ανισότητες» μεταξύ των συνταξιούχων, να μοιράσει δηλαδή καλύτερα την ανέχεια, και ο άλλος (Γ. Αλογοσκούφης) να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού και του ελλείμματος.

Επομένως τις κατευθύνσεις τις ξέρουμε. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι ...πόσο μεγάλη θα είναι η «ζημιά» που ετοιμάζουν. Σαφώς πρόκειται για πρόβα, ενόψει ακόμη μεγαλύτερων αντιλαϊκών αλλαγών στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτές «ψήνονται» ακόμη στις «ανεξάρτητες» και «επιστημονικές» επιτροπές τους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ