Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στήνουν κλίμα παροχολογίας

Κλίμα «παροχολογίας» επιχείρησε να δημιουργήσει χτες ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο Λ. Ζαγορίτης, στην προσπάθειά του να «αθωώσει» την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και ένα μήνα πριν από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, ακολούθησε τη γνωστή τακτική του δικομματισμού μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις στα λαϊκά στρώματα. Την ίδια στιγμή που η ανεργία και η ακρίβεια καλπάζουν, οι εργαζόμενοι, τα εργασιακά δικαιώματα πλήττονται από την προώθηση και εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα αντιασφαλιστική επέλαση, ο Λ. Ζαγορίτης υποστήριξε: «Τώρα είμαστε σε θέση να δώσουμε στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους αυτά τα οποία τους ανήκουν».

Ο γραμματέας της ΝΔ επιχειρώντας να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να απορροφήσει τους κραδασμούς από την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια προκειμένου η τελευταία να μην εκφραστεί με ψήφο καταδίκης στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, επιχείρησε να εμφανίσει τα ψίχουλα που πιθανόν θα μοιράσει στους συνταξιούχους και στα εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, σαν...«κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης.

Ο Λ. Ζαγορίτης ισχυρίστηκε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι χώρος όπου θα εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό πολιτικές, ιδίως στον τομέα της οικονομίας, για εκείνους που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες, όπως οι συνταξιούχοι και αυτοί που έχουν χαμηλά εισοδήματα». Ο ίδιος βέβαια έσπευσε να αποδώσει την πολιτική λιτότητας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στις «πολιτικές του ΠΑΣΟΚ», που όπως είπε εξαιτίας του «ο κόσμος στερήθηκε χρήματα».

Ο Λ. Ζαγορίτης υποστήριξε επίσης ότι με την πολιτική της η ΝΔ «έλεγξε τα μεγέθη της οικονομίας», έριξε «κάτω από το 3% τα ελλείμματα που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τη λανθασμένη πολιτική τους. Από την ώρα, μάλιστα, ισχυρίστηκε, που «ισορροπεί η Οικονομία και τα ελλείμματα αντιμετωπίζονται, μπορούμε να δώσουμε αυτά τα οποία έπρεπε να πάρει ο κόσμος εδώ και πάρα πολύ καιρό». Βέβαια το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, δεν μπήκε στον κόπο να αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος χαρατσώθηκε άγρια από την κυβέρνηση με άμεσους και έμμεσους φόρους, οι οποίοι συνεχίζουν να επιβάλλονται σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και θα ενταθούν την επόμενη μέρα των όποιων πρωθυπουργικών εξαγγελιών.

Εξάλλου ο γραμματέας της ΝΔ αναφερόμενος στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής των «ανταρτών» της ΝΔ, που θα επιμείνουν να κατέβουν παράλληλα με τους επίσημους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος, επισημαίνοντας όμως ότι θα εκπέσουν από τα τυχόν αξιώματα που κατέχουν στο κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ