Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΕΡΟΧΑΦΙΕΔΕΣ
Τώρα και στην Αντίπαρο!

Πληθαίνουν τα κρούσματα χρήσης καμεροχαφιέδων σε δημόσιους χώρους και κτίρια. Η τάση αυτή των κατά τόπους «αρμοδίων» να παρακολουθούν τον οποιονδήποτε, ενθαρρύνεται στην πράξη από διάφορες άλλες κρατικές υπηρεσίες. Οπως η «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» ή ακόμα - ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που με αποφάσεις τους επιτρέπουν την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων συστημάτων, με διάφορα προσχήματα.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα καταγγέλθηκε στην Αντίπαρο. Σε σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Σύρου, την Αστυνομία και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι καταγγέλλοντες σημειώνουν ότι στο κοινοτικό κατάστημα «λειτουργεί παράνομα επί τρία χρόνια, χωρίς απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτησή του, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, κατά παράβαση της υπ' αριθμ. 1122/2000 οδηγίας της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, χωρίς να υπάρχει έγγραφη ενημέρωση των πολιτών για την ύπαρξη της κάμερας».

Υποστηρίζουν ότι όταν τέθηκε το θέμα στην πρόεδρο της κοινότητας, η απάντησή της ήταν «τι σας νοιάζει εσάς... είναι δικό μου θέμα». Ζητούν την προστασία των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους και την άμεση απομάκρυνση του κλειστού κυκλώματος, διότι - όπως τονίζουν - προσβάλλει την προσωπικότητα των κατοίκων του νησιού και των εργαζομένων στην κοινότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ