Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απ' το τσεπάκι στην τσέπη

Τις κάρτες έξι ιατρικών κέντρων προβάλλει η εφημερίδα «Συναλλαγή» -διανέμεται δωρεάν στους σταθμούς του Μετρό - απ' την πρώτη σελίδα - και σε δυο ακόμα εσωτερικές σελίδες - με τον τίτλο: «Κάρτες ιατρικών κέντρων: Για να 'χουμε την υγειά μας στο... τσεπάκι». Αλλες απ' αυτές τις κάρτες δεν έχουν οικονομική συνδρομή, ενώ άλλες - σύμφωνα με το ρεπορτάζ - έχουν ετήσια συνδρομή (ατομική 90 ευρώ ή οικογενειακή 147 ευρώ).

Ανάμεσα στα άλλα σημειώνει: «Εκπτώσεις στις ιατρικές εξετάσεις, άτοκες δόσεις στα νοσήλια, αλλά και δωρεάν check up εξασφαλίζουν στους κατόχους τους οι ειδικές κάρτες υγείας που έχουν δημιουργήσει και προσφέρουν - είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με τραπεζικά ιδρύματα - τα μεγάλα ιδιωτικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας... Δεδομένης, μάλιστα, της σημαντικής αύξησης που εμφανίζουν από χρόνο σε χρόνο οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, θεωρείται σίγουρο πως ο αριθμός των κατόχων των εξειδικευμένων αυτών πιστωτικών καρτών θα μεγαλώσει εξίσου το επόμενο διάστημα».

Η μεγαλύτερη, πάντως, ...έκπτωση (!) είναι η ίδια η έκδοση των καρτών υγείας καθώς η ώρα της ανάγκης αντιμετωπίζεται ως ένα κοινό τραπεζικό προϊόν, ώστε να καταλήγουν όλο και περισσότερα κέρδη στις τσέπες των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας, που θα βγαίνουν απ' το τσεπάκι των αρρώστων και των ασφαλιστικών ταμείων. Οι κάρτες αυτές αποτελούν τον προάγγελο της ευρωπαϊκής κάρτας υγείας που προωθεί η κυβέρνηση και αποδέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ