Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μπαράζ δηλώσεων για την αποπομπή Παπαντωνίου

Μια μέρα μετά την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπαντωνίου με δηλώσεις του άφησε εκ νέου αιχμές προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι οι απόψεις που διατύπωσε για την πώληση της Εμπορικής κινούνται στη λογική «της επιτυχημένης πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την περασμένη δεκαετία».

Ο πρώην υπουργός, που διαγράφτηκε από τον Γ. Παπανδρέου, μετά τη διαφοροποίησή του από τη θέση του ΠΑΣΟΚ για επέμβαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τη διαδικασία πώλησης της Εμπορικής, ανέφερε ότι οι θέσεις του είναι «απόλυτα συνεπείς» και πρόσθεσε ότι εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πολιτικής των «αποκρατικοποιήσεων» που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τη «σύμφωνη γνώμη και στήριξη όλων των μελών του».

Μάλιστα, ο Γ. Παπαντωνίου μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» και τον Γιάννη Ντσούνο, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προώθησε την πώληση της Εμπορικής στην Κρεντί Αγκρικόλ» και πρόσθεσε ότι γι' αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να υποστηρίξει την επιλογή αυτή και «να μην αφήνει τη ΝΔ να καρπώνεται το όλο θέμα». Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, «δεν έχει στηρίξει επαρκώς την πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη». Υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, ο ίδιος χαρακτήρισε το ξεπούλημα «μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τραπεζικό χώρο, γιατί θα ρίξει τα επιτόκια για τον Ελληνα πολίτη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπαντωνίου σαν υπουργός Οικονομίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει το ξεπούλημα της Εμπορικής, με την εκχώρηση του 8% στην Κρεντί Αγκρικόλ, το οποίο ολοκλήρωσε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Φλας», χαρακτήρισε «αναγκαία κίνηση από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την αποπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ». Οπως είπε ο ίδιος «υπήρξε μια αμφισβήτηση, δημόσια, μιας θέσης του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει διατυπωθεί διά των αρμοδίων οργάνων του και του Γ. Παπανδρέου, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε προηγούμενη συνεννόηση».

Από την πλευρά της η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι η αποπομπή έγινε γιατί οι δηλώσεις του Γ. Παπαντωνίου δημιούργησαν «μια σύγχυση, το αίσθημα μιας διγλωσσίας από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ», με αποτέλεσμα, όπως είπε, να «πλήξουν την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ».

Πλήρη στήριξη στον Γ. Παπαντωνίου έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ Στ. Μάνος. Ο Στ. Μάνος, με δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, αφού τόνισε ότι «ορθότατα η κυβέρνηση επιδίωξε την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής», επισήμανε ότι «και η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Σημίτη το ίδιο επιδίωκε και με τον κ. Παπαντωνίου και με τον κ. Χριστοδουλάκη». Μάλιστα, ο ίδιος άφησε αιχμές και για τη θέση του ΠΑΣΟΚ για προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τη διαδικασία πώλησης, υποστηρίζοντας: «Τι θα πει εισαγγελέας; Αναρωτιέμαι το εξής: Αν πέσει η τιμή της μετοχής σε ένα χρόνο, θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για αυτούς που δεν την πούλησαν; Με την ίδια λογική έχουμε κολλήσει και στην ΟΑ. Είναι εύκολο να λέμε ότι κάτι δεν είναι συμφέρον, αλλά υπάρχει μια πρακτική του πώς λειτουργεί η αγορά».

Εξάλλου, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης με δήλωσή του χαρακτήρισε «σκληρή δήλωση του κ. Παπανδρέου για τον κ. Παπαντωνίου και την αποπομπή του από την ΚΟ του κόμματος»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι Γάλλοι επέλεξαν την «Αλφα» (2012-10-02 00:00:00.0)
Ανούσια κόντρα για το ΕΚΟΦΙΝ (2006-08-23 00:00:00.0)
Η ΝΔ ολοκλήρωσε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ (2006-08-08 00:00:00.0)
Ξεπουλήθηκε στους Γάλλους (2006-08-02 00:00:00.0)
Κρίνουν «θετικά» το παζάρι με τους Γάλλους (2006-07-28 00:00:00.0)
Παζάρια για το τίμημα πώλησης (2006-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ