Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ανούσια κόντρα για το ΕΚΟΦΙΝ

Σε μία ακόμη δικομματική κόντρα για την απορροφητικότητα στα κοινοτικά κονδύλια αλλά και για την πώληση της Εμπορικής στην «Κρέντι Αγκρικόλ» μετατράπηκε η χτεσινή ενημέρωση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για τα αποτελέσματα του τελευταίου ΕΚΟΦΙΝ στη μεικτή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η δέσμευση κοινοτικών κονδυλίων που επιτεύχτηκε ήταν η καλύτερη δυνατή στη συγκεκριμένη περίοδο και ότι υφίστανται οι σωστές βάσεις για γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Βω Παπανδρέου, υποστήριξε ότι η όποια απορροφητικότητα κονδυλίων υφίσταται οφείλεται στην ...«ωρίμανση» των σχεδίων που ξεκίνησαν επί ΠΑΣΟΚ, ενώ για την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής έκανε λόγο για «εξυπηρέτηση ημετέρων».

«Εχουν έρθει χρήματα στην Ελλάδα που προέρχονται από τον ιδρώτα και τη δουλιά των εργαζομένων» σχολίασε για τα κοινοτικά κονδύλια ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, προσθέτοντας πως «το ερώτημα είναι πού προσανατολίζονται αυτά τα χρήματα, τα περισσότερα προσανατολίζονται στο μεγάλο κεφάλαιο».

Παράλληλα, ο Γ. Τούσσας, σχολίασε τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό λέγοντας ότι από την ΕΕ «αξιοποιείται η γήρανση του πληθησμού, που οι αιτίες της βρίσκονται στην ασκούμενη πολιτική, για να παρθούν μέτρα τόσο σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις όσο και στο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «θέλουν να στρέψουν τη μια γενιά ενάντια στην άλλη» τονίζοντας πως «δε φταίνε οι εργαζόμενοι για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων». Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα των τραπεζικών ιδρυμάτων μιλώντας για «προκλητική τοκογλυφία των τραπεζών» αφού έχουμε «επιτόκια καταθέσεων μικρά και επιτόκια χορηγήσεων τεράστια», ενώ οι εργαζόμενοι εξωθούνται στο δανεισμό και «δημιουργείται τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ