Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απορίες...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣΤΕ ΓΙΑ «την καταγραφή της πραγματικότητας» πρόκειται να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως δήλωσε χτες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Φαίνεται, ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση έχει ...απορίες για το τι συμβαίνει.

Μόνο που ακόμη κι όταν η «πραγματικότητα» εξελισσόταν μπροστά στα μάτια τους, με το Ισραήλ να έχει εισβάλει και να δολοφονεί στο Λίβανο, δεν μπορούσαν να τη δουν, αντιθέτως διαπίστωναν «αντιμαχόμενες πλευρές» με μοιρασμένες ευθύνες.

Αν θέλουν να είναι ειλικρινείς, ας πουν ευθέως ότι δεν τους ενδιαφέρει παρά μία μόνο «πραγματικότητα». Αυτή που θέλουν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ισραήλ για την προώθηση των συμφερόντων τους στην περιοχή.

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ αποπληρωμής σε όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ για εκείνους που το χρέος τους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ παρέχεται ρύθμιση με περίοδο χάριτος και με χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, παρακαλώ! Το σχετικό νομοσχέδιο του Τσιτουρίδη έχει και επισήμως τις «ευλογίες» του πρωθυπουργού.

Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι, με βάση τη λογική που διακατέχει την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο είναι ελλιπές. Υποθέτουμε ότι σύντομα με νέο νομοθέτημα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ...θεσμοθέτηση βραβείου, ίσως και παράσημου, για τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών οργανισμών.

Πώς να το κάνουμε, μπορεί όλοι αυτοί οι «κύριοι» να μην απέδωσαν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, όμως για να είναι κανείς «μεγαλο-οφειλέτης» σημαίνει ότι είναι και «μεγαλο-επενδυτής» και, ως γνωστόν, σε κάτι τέτοιους στηρίζουν οι κυβερνώντες το ...αναπτυξιακό μέλλον της χώρας.

Κατά τα άλλα, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν πόρους, οι αναλογιστικές μελέτες δε «βγαίνουν» οπότε - σύμφωνα με τη μόδα της εποχής - πρέπει να προχωρήσουμε σε μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις των ορίων ηλικίας...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ