Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των συνδικάτων

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων ενάντια στην αντιδημοκρατική μεθόδευση της κυβέρνησης της ΝΔ να περιορίσει και τελικά να χτυπήσει το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να διαδηλώνουν.

Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων δηλώνει την αντίθεσή του στην επιδιωκόμενη προσπάθεια και τονίζει: «Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό - λαϊκό κίνημα για τα δικαιώματά μας».

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ξένων Γλωσσών Φροντιστηρίων και Σχολών Ελλάδος «o Βύρων» υπογραμμίζει ότι με τον αυταρχισμό «προσπαθούν να φοβίσουν το λαό, να τον αποτρέψουν από κάθε μορφή έκφρασης και να τον κρατήσουν μακριά από τους αγώνες». Καταδικάζει «με τον πιο απερίφραστο τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα αντιδημοκρατικά μέτρα που ετοιμάζει» και τονίζει πως η μόνη διέξοδος που έχουν οι εργαζόμενοι «είναι η δυνάμωση των αγώνων έως τη ρήξη με τις πολιτικές του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων».

ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας και «βελτιώνοντας» την πολιτική του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί ένα ακόμα όπλο του αντιλαϊκού οπλοστασίου με στόχο τη φίμωση του λαϊκού κινήματος. Καταλήγοντας καλεί τα μέλη του να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πρόθεση και να καταψηφίσουν στις τοπικές εκλογές του υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, την πλήρη αντίθεσή του στην προσπάθεια περιορισμού και παρεμπόδισης των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ νομού Θεσσαλονίκης. «Πιστεύουμε ότι έχουμε την υποχρέωση ως συλλογικά όργανα να πάρουμε θέση για να εμποδίσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Το δικαίωμα της διαδήλωσης είναι αδιαπραγμάτευτο!» υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ