Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ακόμα χειρότερα...

Ελεγαν οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ότι, με τη δημιουργία της «Σούπερ Λίγκα», το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θ' αλλάξει «ρότα», θα «πάρει τα πάνω του» και θα «πάει μπροστά», αφήνοντας πίσω τα διάφορα «κουσούρια», που λειτουργούν σαν «δηλητήρια» και το «κακοφορμίζουν». Υπόσχονταν οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ, ότι το πέρασμα σε υψηλότερα επίπεδα ποδοσφαιρικού ανταγωνισμού, ανάμεσα σε ισχυρότερες, οικονομικά, ομάδες, θα έφερνε περισσότερο και «καλύτερο» κόσμο στα γήπεδα και θα οδηγούσε στην πάταξη του φαινομένου του «χουλιγκανισμού».

Κι ήρθε η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος για να διαψεύσει και τους ισχυρισμούς των ιθυνόντων και τις υποσχέσεις των μεγαλοπαραγόντων. Στα γήπεδα είδαμε, πάλι, τα ίδια που βλέπουμε όλα τα χρόνια που υπάρχει το «επαγγελματικό ποδόσφαιρο», διαπιστώσαμε ότι τα «κουσούρια» του παραμένουν και τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το «καλημέρα» του νέου πρωταθλήματος, έγιναν πολύ σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων, στον αγώνα Λάρισας - Αρη, όπου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο γήπεδο και εκτός αυτού, στην πόλη.

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει όταν το ποδόσφαιρο στη χώρα μας είναι μια «μπίζνα», με την οποία ασχολούνται και κερδοσκοπούν επιχειρηματίες, οι οποίοι, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους - οικονομικά και άλλα - δε διστάζουν να μετατρέψουν το παιχνίδι σε «πόλεμο». Και η δημιουργία της «Σούπερ Λίγκα», που αποσκοπεί στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου, το μόνο που μπορεί να φέρει είναι ακόμα μεγαλύτερη ένταση αυτού του «πολέμου», περισσότερα «θύματα» και τον τελικό «θάνατο» του ποδοσφαίρου, ως αθλήματος με μεγάλη λαϊκή απήχηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ