Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ιερά έξοδα»...

Σε «Ιερή Τράπεζα» καταθέσεων υψηλών οβολών από πιστούς φαίνεται ότι έχει μετατραπεί το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ενορία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Πλαταμώνα Πιερίας. Οπως καταγγέλλεται, οι ιερείς που λειτουργούν εκεί «αρμέγουν» κανονικά τους νονούς και τους κουμπάρους, που κάνουν βαφτίσια και γάμους. Τα ποσά που ζητούν και παίρνουν είναι πολύ μεγάλα - από 250 μέχρι και 400 ευρώ - και όποιος δεν τα έχει, δύσκολα θα «κοινωνήσει των μυστηρίων». Το όλο θέμα είναι εν γνώσει του τοπικού και αρμόδιου μητροπολίτη, ο οποίος αδρανεί να πάρει μέτρα και με τη στάση σου «καθαγιάζει» την «ιερή ληστεία».

Βεβαίως, αυτά δε γίνονται μόνο στο συγκεκριμένο εκκλησάκι του Πλαταμώνα, αλλά και σε πολλές άλλες εκκλησίες. Η Εκκλησία μπορεί να χαρακτηρίζει το χρήμα «μαμμωνά», αλλά φαίνεται ότι πολλοί από τους «λειτουργούς» της, δεν μπορούν ν' αποφύγουν τον πειρασμό του.

Οσον δε αφορά αυτούς που «ξηλώνονται» στην πόρτα του iερού, για να «ευλογηθούν» τα βαφτίσια, οι γάμοι και οι κηδείες, ας σκεφτούν. Υπάρχει και ο άλλος δρόμος - του πολιτικού γάμου, της πολιτικής κηδείας κλπ. - που μπορούν να διαλέξουν, γλιτώνοντας, αν μη τι άλλο, από τα «ιερά έξοδα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ