Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μητροπολιτικές ανησυχίες...

«Γόνιμο» χαρακτήρισαν ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης, το διάλογο που είχαν χτες, κυρίως για τις μητροπολιτικές συνεργασίες και τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Μάλιστα, όπως είπε ο Κ. Σκανδαλίδης, η ενημέρωση που του έγινε ήταν χρήσιμη για τις θέσεις της παράταξής του σχετικά με την εξέλιξη της Αθήνας που θα ανακοινώσει την προσεχή Δευτέρα.

Πέρα από τις δηλώσεις που πιστοποιούν το καλό κλίμα μεταξύ ενός νυν και πρώην υπουργού Εσωτερικών, με συναφή, θυμίζουμε, φιλοσοφία σχετικά με το ρόλο του θεσμού της Αυτοδιοίκησης («ισχυροί» μηχανισμοί που θα ασκούν αποτελεσματικότερα την αντιλαϊκή πολιτική), οι θέσεις αμφότερων των πλευρών συμφωνούν στην ενίσχυση του θεσμού ως εργαλείο του κράτους για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, μέσα και από τις μητροπολιτικές συνεργασίες.

Οι απόψεις που έχουν διατυπωθεί, κοινή κατεύθυνση έχουν τη μητροπολιτική οργάνωση του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας, ώστε να ασκούνται μια σειρά από αρμοδιότητες υπερτοπικού ενδιαφέροντος, όπως Περιβάλλον, Πρόνοια, Υγεία, Πολεοδομία, κλπ. σε όφελος των επιχειρηματιών με την εμπορευματοποίηση, τις συμπράξεις με τις επιχειρήσεις κλπ. Αυτό σημαίνει, στην πράξη, παραπέρα επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ