Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
«Αναβαθμίζεται» η χώρα με τη συμμετοχή στις «ειρηνευτικές αποστολές»!!!

Η Ελλάδα «οφείλει να συμμετέχει στις ειρηνευτικές δυνάμεις», διότι «αυτό τη βοηθά να αναβαθμίζει και το ρόλο της»!«Κάθε χώρα που θέλει να αναπτύξει δυναμική στην εξωτερική της πολιτική, οφείλει να συμμετέχει στις ειρηνευτικές δυνάμεις». Οι παραπάνω δηλώσεις ανήκουν στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Β. Μεϊμαράκη, και αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο έχει προαποφασίσει την αποστολή «ειρηνευτικής» κατοχικής δύναμης στο Λίβανο, αλλά θεωρεί ότι με τη συμμετοχή της στις εκστρατευτικές ιμπεριαλιστικές αποστολές ...αναβαθμίζεται ο διεθνής της ρόλος. Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι μια δίκαιη ειρήνη, αλλά η αναβάθμιση του ρόλου της με τη συμμετοχή σε στρατό κατοχής που θα επιβάλει την ιμπεριαλιστική ειρήνη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ΑΝΤ1» ο Β. Μεϊμαράκης ήταν κατηγορηματικός για τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση, όταν της ζητηθεί να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη. Βέβαια, επιχειρώντας να «χρυσώσει το χάπι» για τη δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει εκστρατευτικό στρατιωτικό σώμα στην περιοχή, υποστήριξε: «Ειρηνευτική δύναμη σημαίνει ότι έχει λήξει ο πόλεμος, ότι υπάρχει κατάπαυση του πυρός, ότι υπάρχει ειρήνη και ότι υπάρχει αποδοχή της από τα δύο μέρη». Ο υπουργός γνωρίζει αλλά δεν ομολογεί ότι οι «ειρηνευτικές δυνάμεις» λειτουργούν σαν στρατοί κατοχής στις περιοχές που αναπτύσσονται. Οπως επίσης γνωρίζει πως το «αμερικανο-γαλλικό σχέδιο για το Λίβανο» προβλέπει ότι η «πολυεθνική δύναμη» που θα αναπτυχθεί στην περιοχή θα έχει τη δυνατότητα της χρήσης των όπλων για την επιβολή της ...ειρήνης.

Ο υπουργός Αμυνας επίσης χαρακτήρισε αναγκαία την αποστολή «ειρηνευτικής δύναμης», ισχυριζόμενος ότι «όταν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να αναπτυχθεί μια ειρηνευτική δύναμη, η οποία θα βοηθήσει στη διάρκεια του χρόνου να εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ