Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Και η γλώσσα στο «οπλοστάσιο»;;;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο κ. Α. Πατσούκας θα έπρεπε να ψάχνει λίγο περισσότερο τα πράγματα, ως δημοσιογράφος. Εκτός αν ηθελημένα τα παρουσιάζει έτσι. Αλλά και η «έγκυρη» «Καθημερινή» θα έπρεπε να δίνει μεγαλύτερη προσοχή.

Αναφερόμαστε στη συνέντευξη που δημοσιεύει, στην «Καθημερινή» της Κυριακής 27 Μάη, της Φατίμα Γελόεβα. Εν ολίγοις μας λέει πως η ελληνική γλώσσα ήταν στην παρανομία στη Σοβιετική Ενωση και πως όποιος ήθελε να τη μάθει, τη μάθαινε από τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τις ελληνικές εφημερίδες που κυκλοφορούσαν, στα κρυφά.

Αν το έψαχνε, θα γνώριζε ότι στη Σχολή Ανατολικών Γλωσσών του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ, υπήρχαν τμήματα για τις γλώσσες της Δυτικής Ευρώπης μεταξύ των οποίων και της ελληνικής. Οπως θα μάθαινε ότι στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου υπήρχε Σχολή της Νεοελληνικής Γλώσσας, την οποία για πολλά χρόνια διεύθυνε ο αείμνηστος φιλέλληνας ακαδημαϊκός Μπελιέτσκι (ειρήσθω εν παρόδω, ο συγκεκριμένος ακαδημαϊκός κατείχε 50 γλώσσες), ότι στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας επίσης υπήρχε τμήμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας (εκεί δίδασκε για χρόνια η Ρίτα Ποτάποβα, η οποία είχε εκδώσει και εγχειρίδια διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας). Και σε άλλα Πανεπιστήμια της Σοβιετικής Ενωσης υπήρχαν σχολές ή τμήματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Εχουν ειπωθεί τόσα διαστρεβλωμένα για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε. Φαίνεται πως η ελληνική γλώσσα έλειπε απ' αυτό το «οπλοστάσιο»...

Καιρός να απαλλαγούμε

Αντιγράφουμε απ' ευθείας από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία: «Η Φόλολε Μουλιάγκα, μια 44χρονη Νεοζηλανδή, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία είχε πρόσφατα λάβει εξιτήριο από νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευτεί και ζούσε χάρη σε μια συσκευή οξυγόνου που λειτουργούσε με ηλεκτρισμό, απεβίωσε όταν η δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης διέκοψε την παροχή στην κατοικία της λόγω ενός απλήρωτου λογαριασμού, σύμφωνα με το Radio New Zealand.

Η κρατική επιχείρηση ηλεκτροδότησης Mercury Energy διέκοψε την ηλεκτροδότηση στην κατοικία της Μουλιάγκα, λόγω του ότι υπήρχε ένας ανεξόφλητος λογαριασμός. Ο 20χρονος γιος της είπε ότι η μητέρα του παρακάλεσε υπαλλήλους της εταιρείας να μη διακόψουν την παροχή, υποσχόμενη ότι θα αποπλήρωνε την οφειλή της την επόμενη μέρα.

Ο γιος της πρόσθεσε ότι η μητέρα του άρχισε να μην αισθάνεται καλά αμέσως μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Το πλήρωμα ασθενοφόρου που κλήθηκε στο σπίτι της από τους συγγενείς της δεν μπόρεσε να την επαναφέρει. Αλλος συγγενής της είπε στο Radio New Zealand ότι η οικογένειά της τη θρήνησε στο σκοτάδι...». Τι να προσθέσει κανείς για έναν κόσμο, που δε σηκώνει πια καμιά διόρθωση; Τι να σχολιάσει για τη σύμφυτη απονιά του; Είναι πια καιρός να απαλλαγούμε οριστικά απ' αυτόν τον κόσμο της εκμετάλλευσης, το απάνθρωπο κίνητρό του (κέρδος), τους νόμους του, τους εκπροσώπους και τους απολογητές του...

Για τα σχολικά βιβλία...

Το ζήτημα των νέων σχολικών βιβλίων ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά από διαμαρτυρίες για την αναφορά του βιβλίου Γλώσσας της Ε` Δημοτικού σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Εσπευσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να απαντήσει ότι η αναγραφή των διευθύνσεων διαφόρων διαδικτυακών τόπων στα σχολικά εγχειρίδια είναι υποχρέωση των συγγραφέων εφόσον τις έχουν χρησιμοποιήσει ως πηγή για κάποιο κείμενο, ενώ δηλώνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις ιστοσελίδες, που, αν δεν τηρούνται, τότε οι ιστοσελίδες απαλείφονται από τα εγχειρίδια.

Ομως, το περιεχόμενο και οι στόχοι του νέου διδακτικού υλικού που μπήκε στα σχολεία φέτος επιτάσσουν να μην απαλειφθούν μόνον οι επίμαχες ιστοσελίδες, αλλά και ...τα ίδια τα βιβλία. Για την αποσπασματικότητα που οδηγεί τους μαθητές στη σύγχυση, την αντιεπιστημονικότητα με την ανάμειξη της μυθοπλασίας με την επιστήμη, την ιδεολογική μεροληψία και μονομέρεια με την αποθέωση των αξιών του εκμεταλλευτικού συστήματος, την υποκατάσταση της Παιδείας από δεξιότητες με την υποβάθμιση του περιεχομένου της γνώσης.

Φθορά και ... υγεία;

«Το σχήμα (ΣΥΡΙΖΑ) πρέπει να πείσει... ότι δεν είναι κομμάτι του παζλ του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού». Αυτά υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας χτες, όταν ανέλαβε τη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως το πολιτικό πρόβλημα για τα λαϊκά στρώματα είναι το «φθαρμένο» από τα σκάνδαλα, τους κουμπάρους, τα ρουσφέτια κλπ. πολιτικό σκηνικό, που αν δεν ήταν φθαρμένο, αν δεν υπήρχαν δηλαδή όλα τα παραπάνω θα ήταν όλα «καλά και άγια». Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα υγιές πολιτικό σκηνικό διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα. Ετσι μπαίνει η αυταπάτη του «υγιούς καπιταλισμού» από την πίσω πόρτα. Καπιταλισμός σημαίνει ταυτόχρονα και την αρρώστια της εκμετάλλευσης που φέρνει μαζί της και όλες τις άλλες αντιθέσεις του συστήματος που φθείρουν αυτό και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Αυτό το σύστημα θέλουν να «εξανθρωπίσουν», να το κάνουν «ηθικό» και σ' αυτό να επιβιώσουν δίπλα στους άλλους εκπροσώπους του...

Από πού να φυλαχτούν;

Η φετινή χρονιά θα είναι από τις χειρότερες για την αγροτιά, καθώς ο «κακός καιρός» έρχεται να συμπληρώσει το καταστροφικό έργο της νέας ΚΑΠ, που εφαρμόζεται για δεύτερο, συνεχή, χρόνο και οι αγρότες δεν έχουν από πού να φυλαχτούν. Ηδη, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες. Η παρατεταμένη ανομβρία, στη διάρκεια της χειμερινής και της εαρινής περιόδου, ενέτεινε το πρόβλημα της λειψυδρίας, που οφείλεται στην ανυπαρξία έργων αγροτικής υποδομής και ταλαιπωρεί, χρόνια, τη γεωργία. Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, τις οποίες οι αγρότες περίμεναν σαν «μάννα εξ ουρανού», δε φτάνουν για να «χορτάσουν» τη διψασμένη γη, ενώ σε κάποιες δενδρώδεις και άλλες καλλιέργειες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές όπως και οι χαλαζοπτώσεις.

Ο ι πληγέντες παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, αφού κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σοδειά και δίχως εισόδημα. Το δίκαιο αίτημά τους για ουσιαστικές και έγκαιρες αποζημιώσεις, «σκοντάφτει» στον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δεν καλύπτει πολλές από τις φυσικές αιτίες των ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτικό κεφάλαιο. Αλλά και για τις ζημιές που καλύπτονται, οι αποζημιώσεις που δίνονται είναι πολύ μικρές και δεν ανταποκρίνονται καν στα έξοδα καλλιέργειας. Η αναμενόμενη νέα μείωση της αγροτικής παραγωγής θα φέρει νέα, δραματική, μείωση στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί καθίζηση, οδηγώντας τη συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Α λλά, δε χρειαζόταν ο «κακός καιρός» για να συνειδητοποιήσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο. Εχουν αντιληφθεί, εδώ και χρόνια, ότι, με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν μέλλον. Αυτή η πολιτική επιχειρεί να τους «ξεπαστρέψει» και, σε μεγάλο βαθμό, το πέτυχε, μιας και, στα τελευταία 20 χρόνια, πάνω από 400.000 μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά ξεκληρίστηκαν. Με την εφαρμογή, δε, της νέας ΚΑΠ, αυξάνεται, με γεωμετρική πρόοδο, ο ρυθμός ξεκληρίσματος, με στόχο τον αφανισμό των μικρονοικοκυραίων του χωριού και το πέρασμα της γης τους στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων.

Η «μοίρα» των μικρομεσαίων αγροτών είναι, λοιπόν, προδιαγεγραμμένη και δε θ' αλλάξει όσο συνεχίζεται αυτή η αντιαγροτική πολιτική. Συνεπώς, αν θέλουν ν' αποφύγουν το ξεκλήρισμα, δεν έχουν παρά ν' αγωνιστούν για την ανατροπή της και για την εφαρμογή μιας άλλης, που θα τους εξασφαλίζει μέλλον στην αγροτική απασχόληση. Ομως, η εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής, προϋποθέτει και άλλη, φιλολαϊκή διακυβέρνηση. Κι αυτή, με τη σειρά της, προϋποθέτει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε βάρος του δικομματισμού και υπέρ του ΚΚΕ και τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου που θ' αναδείξει τη Λαϊκή Εξουσία. Σε λίγο χρονικό διάστημα έρχονται οι βουλευτικές εκλογές και ο αγροτικός κόσμος θα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να κάνει ένα σοβαρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Συνταξιοδοτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ είχε χτες ο πρωθυπουργός. Είδε διαδοχικά τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ και μετά τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, που διαδήλωναν για το ύψος των συντάξεων. Ποιον λέτε ότι ...άκουσε στην πραγματικότητα;

Είναι περιττή η απάντηση στην ερώτηση. Ανάμεσα στους συνταξιούχους που καταγγέλλουν τις συντάξεις πείνας και στους διεθνείς οργανισμούς που ζητούν «προσαρμογές» και «αναδιαρθρώσεις», προβλέποντας κινδύνους για το ασφαλιστικό σύστημα, η κυβέρνηση προτιμά τους δεύτερους.

Κι όταν λέμε τους «προτιμά», δεν εννοούμε στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Σε αυτούς αναφέρονται, γι' αυτούς νομοθετούν και από αυτούς περιμένουν συγχαρητήρια για τις επιλογές και τις πολιτικές τους.

Και τα συγχαρητήρια έρχονται μόνον όταν οι κυβερνήσεις μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και απαλλάσσουν εργοδότες από ασφαλιστικές εισφορές με κάθε τρόπο.

Οσο για τους συνταξιούχους, στην καλύτερη περίπτωση τους αντιμετωπίζουν ως ...προεκλογικά θύματα, που είναι δυνατόν να πουλήσουν τις συνειδήσεις τους αν τους υποσχεθούν μερικά ψίχουλα.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΕΧΟΥΝ ακόμη το θράσος να τσακώνονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλληλοκατηγορούμενοι για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» και για «γαλάζια» ή «πράσινα» παιδιά. Λες και δεν τους ξέρουμε και τους δύο...

Η μεν Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τα δικά της επικαλούμενη τα όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει έκπληκτη απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, λες και δεν τις έχει ξαναδεί στη ζωή της.

Κι όλα αυτά τα παρακολουθούν χιλιάδες άνεργοι, χιλιάδες συμβασιούχοι και χιλιάδες εξαπατημένοι και από τα δύο κόμματα. Ο αριθμός τους, άλλωστε, πολλαπλασιάζεται, καθώς οι κυβερνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν το αναλογιστούν αυτό κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι προτού εμφανιστούν μπροστά στις κάμερες με το ύφος του αναμάρτητου υπερασπιστή της διαφάνειας, ίσως μαζευτούν λιγάκι...

Εμπαιγμός χωρίς όρια!

Γρηγοριάδης Κώστας

Το είδαμε και αυτό! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Φώφη Γεννηματά, εμφανίστηκαν χτες το απόγευμα σε κινητοποίηση κατοίκων στην παραλία του Ελληνικού. Γιατί διαδήλωσαν, λέτε; Για την κατάργηση της ίδιας τους της πολιτικής! Αν είναι δυνατόν... Κι όμως! Κατέβηκαν σε συγκέντρωση που γίνεται για την απομάκρυνση των νυχτερινών κέντρων από εκεί και την κατάργηση του εισιτηρίου που έχει επιβληθεί για την είσοδο στην πλαζ.

Εμείς απλά θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρωτοστατήσει στην παράδοση δημόσιας γης, παραλιών, δασών, δασικών εκτάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη δασοκτόνα αναθεώρηση του άρθρου 24 το 2001; Τους νόμους του 1999, του 2002, του 2003 για τη χωροθέτηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και την παραχώρησή τους στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» προς εκποίηση; Το νόμο που άνοιξε το δρόμο για την επέλαση του κεφαλαίου σε αιγιαλούς και παραλίες το 2001; Το νόμο του 2003 με τον οποίο χαρίζουν χιλιάδες στρέμματα δημόσιων εκτάσεων που βρίσκονται εντός σχεδίων πόλης στους καταπατητές; ΄Η μήπως δεν ήταν η Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά που επέτρεψε να χτιστεί υποστηρικτικό κτίριο - μεγαθήριο στην ίδια την παραλία Αγίου Κοσμά, δηλαδή δίπλα από εκεί που βρέθηκε η υπερνομάρχης χτες..;

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Ας τους κρίνει ο λαός και οι εργαζόμενοι, τους οποίους εμπαίζουν ασύστολα.

«Πρωτοτυπίες»

Προεκλογική περίοδος και όλα με τον καιρό αποκαλύπτονται. Χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, πρότεινε νέο εκλογικό νόμο, που θα εξασφαλίζει «απόλυτη, ανόθευτη, απλή αναλογική». Και αμέσως μετά πρόσθεσε ότι στο πρώτο κόμμα θα δίνονται ως «πριμ» οι ψήφοι που αντιστοιχούν στο ποσοστό που συγκεντρώνουν αθροιστικά όσα κόμματα δεν καταφέρνουν να μπουν στη Βουλή. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτό το ποσοστό φτάνει έως και το 5%.

Είναι αυτό απλή αναλογική; Είναι ανόθευτη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης; Με πριμοδότηση του πρώτου κόμματος; Με κόμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή (άρα παραμένει το εκλογικό όριο 3% ή άλλο, καθότι στην απλή και με 0,3% βγάζεις έδρα); Και γιατί τόσος καημός για πριμοδότηση του πρώτου κόμματος; Μην τυχόν δε φτιάχνει «ισχυρή κυβέρνηση»; Μα εκεί βρίσκεται και ο κόμπος. Γιατί, «ισχυρή κυβέρνηση» από το δικομματικό σύστημα σημαίνει ισχυρή δυνατότητα να περνάει η στρατηγική του κεφαλαίου. Παρά το καμουφλάρισμα με τις τάχα «πρωτοτυπίες» όλο και αποκαλύπτεται τελικά τι επιδιώκει και ποιον στηρίζει αυτό το κόμμα...

Η προστασία κάνει ... κακό

Οσο περισσότερο μπαίνουν κανόνες και ρυθμίσεις για να προστατεύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόσο πιο πολύ αποβαίνουν σε βάρος τους. Το καλύτερο είναι ένα τίμιο και απλό νομοθετικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα μπορούν να λειτουργήσουν με μέτρα ενίσχυσης και χωρίς απαγορεύσεις!

Τα παραπάνω εξόχως προκλητικά ανήκουν στον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, ο οποίος δε δίστασε να κάνει το άσπρο μαύρο, δίνοντας με τον πιο ωμό τρόπο το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής για τις μικρές επιχειρήσεις και κυρίως για τις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις των αυτοαπασχολούμενων. Κανένα μέτρο προστασίας από τον αδυσώπητο ανταγωνισμό των πολυεθνικών και των ντόπιων μονοπωλίων (θα τους κάνει ...κακό), καμία απαγόρευση ή φραγμός στις αδηφάγες ορέξεις των γιγαντιαίων εμπορικών και επιχειρηματικών ομίλων που εισβάλλουν και καταβροχθίζουν απίθανα μερίδια αγοράς. Οσο για τα μέτρα ενίσχυσης, σ' αυτά είναι γνωστό ποιοι χωράνε. Οι «μικρές επιχειρήσεις», με προσωπικό ...άνω των 40 ατόμων, δηλαδή οι μεγάλες. Ας απαντήσουν με την ψήφο τους οι ΕΒΕ, στην πρόκληση της σημερινής, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού τα ίδια σχέδια απεργάζονται για το μέλλον τους.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Φρένο στο δάσος - εμπόρευμα

Οι ίδιες οι εξελίξεις, τα ίδια τα λαϊκά προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα των πρωτοβουλιών και της δράσης του ΚΚΕ για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα: Πλημμύρες, παράδοση παραλιών σε επιχειρηματίες, υπέρογκα διόδια, ανυπαρξία πολιτικής για τη λαϊκή στέγη. Την ίδια στιγμή έρχεται η Κτηματολόγιο ΑΕ να χρησιμοποιήσει μια αντιεπιστημονική και επικίνδυνη μεθοδολογία οριοθέτησης δασών και δασικών εκτάσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποχαρακτηρισμό μεγάλου τμήματος του δημόσιου δασικού πλούτου της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια τη Δασική Υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η μέθοδος αυτή οριοθέτησης προοιωνίζεται αποκλίσεις από την πραγματικότητα που κυμαίνονται από 20 έως 30%, ενώ το αποτέλεσμα του έργου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνταξη των Δασικών Χαρτών. Ποιος, λοιπόν, ο λόγος που η κυβέρνηση επιμένει στο έργο αυτό, σπαταλώντας ταυτόχρονα 7 εκατ. ευρώ, που θα μπορούσαν να διατεθούν για μια ουσιαστική έναρξη σύνταξης των δασικών χαρτών;

Η απάντηση είναι αυτονόητη: Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο βέβαια και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζουν πιστά εδώ και χρόνια πολιτική με βάση την οποία, όχι μόνο τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, οι ακτές και οι παραλίες, ολόκληρο το φυσικό περιβάλλον, αντί να προστατευτούν, παραδίδονται στην εμπορευματοποίηση και μετατρέπονται σε πεδίο ασύδοτης κερδοσκοπίας από το μεγάλο κεφάλαιο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται: Οι αλλεπάλληλες δασοκτόνες αναθεωρήσεις του άρθρου 24 του Συντάγματος. Η εκχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο των ελεύθερων χώρων της Αττικής. Τα Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια που θα επιτρέπουν τη λειτουργία τουριστικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων ακόμη και στους πυρήνες των εθνικών δρυμών.

Πρόκειται φυσικά για μια εγκληματική πολιτική. Μια πολιτική που παραβλέπει, στο όνομα της «ανάπτυξης» (βλέπε: επενδυτικά σχέδια κερδοφορίας των μονοπωλίων) θεμελιώδη ζητήματα για τις ανάγκες και την ίδια τη ζωή του λαού, όπως, για παράδειγμα: Οτι τα δάση αποτελούν φυσική πηγή οξυγόνου για τον άνθρωπο και βασικό κρίκο στον κύκλο του νερού. Οτι τα δάση μάς προστατεύουν από τις πλημμύρες, τη δίψα και την ασφυξία. Ετσι έχουμε τους εκπροσώπους του δικομματισμού, την ίδια στιγμή που ξεπουλούν τα δημόσια δάση, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις πλημμύρες, που συχνά γίνονται αιτία να θρηνούμε και νεκρούς. Την ίδια στιγμή που βάζουν μπουρλότο στα δάση, να απευθύνουν εκκλήσεις για τη λειψυδρία, έχοντας στο νου τις νέες κερδοφόρες ιδιωτικοποιήσεις στη διαχείρισή του και στυγνά χαρατσώματα για το λαό.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από θέση αρχής θεωρεί τα δάση - αλλά και τις ακτές και τις παραλίες - ως αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και λαϊκή περιουσία, που δεν πωλείται, ούτε αγοράζεται. Που θέτει ως κριτήριο ψήφου την αποδυνάμωση συνολικά του δικομματισμού που και δημιουργεί και οξύνει διαρκώς αυτά τα προβλήματα. Το λόγο ασφαλώς από δω και πέρα έχει ο ίδιος ο λαός, που καλείται να πλατύνει το μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης. Να τους τιμωρήσει στις εκλογές και τους δυό. Να υπερψηφίσει ΚΚΕ, δίνοντας απάντηση από τη σκοπιά των δικών του συμφερόντων στη δικομματική κοροϊδία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ