ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνάντηση των συμβούλων Χριστόφια - Ταλάτ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ομαλά εξελίχθηκε, σύμφωνα με δηλώσεις τους, η χτεσινή συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας, Γιώργου Ιακώβου και του Οζντίλ Ναμί, συμβούλου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατά την οποία αντάλλαξαν διευκρινίσεις όσον αφορά το θέμα της διακυβέρνησης, ώστε να επανέλθουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την ερχόμενη Τετάρτη. Σε δηλώσεις ο Γ. Ιακώβου σημείωσε ότι «στο επίπεδο Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ταλάτ αυτή τη στιγμή συζητείται, στα πλαίσια του κεφαλαίου διακυβέρνησης, το θέμα της εκτελεστικής εξουσίας. Αυτό απασχόλησε τον Πρόεδρο και τον κ. Ταλάτ, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά παρεπόμενα θέματα, τα οποία, κατόπιν εντολής τους, συζητούνται από τον κ. Ναμί και εμού. Κάναμε μια συζήτηση δύο ωρών, δώσαμε εξηγήσεις, μας έδωσαν εκείνοι εξηγήσεις για το τι εννοούν με τις δικές τους θέσεις», προσθέτοντας ότι όσα ειπώθηκαν χτες, θα ανακεφαλαιωθούν στην επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μ. Ταλάτ.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν οι διαφορές μεταξύ Χριστόφια - Ταλάτ είναι μεγάλες, ο Επίτροπος Προεδρίας δήλωσε αδυναμία να δώσει λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι «σε κάποιο στάδιο, αφού αποφασίσουμε κατά πόσον η οποιαδήποτε σύγκλιση που υπάρχει δικαιολογεί τη συνέχιση του θέματος ή θα προχωρήσουμε ή θα το αποθηκεύσουμε, όπως είναι η συμφωνία, και θα πάμε στο επόμενο θέμα».

ΒΟΥΛΗ - ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ
Ζητήθηκε η κλήτευση του διοικητή του Αγίου Ορους

Την κλήση στη Βουλή του διοικητή του Αγίου Ορους Κ. Δαλακούρα, ο οποίος παραμένει «άφαντος» παρά το ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είναι σε πλήρη εξέλιξη, ζήτησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Επικαλούμενη το σχετικό νόμο τόνισε ότι ο εκάστοτε διοικητής έχει καθοριστικό ρόλο για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι πωλήσεις και οι ανταλλαγές ακινήτων και ανέφερε ότι «η αγνόηση της παρουσίας ή της γνώσης του διοικητή για τα τεκταινόμενα περιουσιακώς εκτός του Αγίου Ορους, στοιχείων του ίδιου του Αγίου Ορους, συνεπάγονται την ακυρότητα κάθε πράξης». Σύμφωνα πάντα με το νόμο, όπως είπε η Λ. Κανέλλη, για την εκποίηση ακινήτων που ανήκουν στον Αγιο Ορος πρέπει να πραγματοποιείται δημοπρασία. Η βουλευτής τόνισε ότι είναι αναγκαία η κλήση του διοικητή του Αγίου Ορους, γιατί αυτός ξέρει εκ της θέσης του το τι έγινε με τις ανταλλαγές των ακινήτων και της Μονής Βατοπεδίου. «Φέρτε τον εδώ να μας πει ένας εφοπλιστής (ο διοικητής του Αγίου Ορους) τι ξέρει και πώς βρέθηκαν στα χέρια άλλου εφοπλιστή (που αγόρασε το ολυμπιακό ακίνητο) τα κτίρια που πουλήθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά η Λ. Κανέλλη.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης ισχυρίστηκε ότι ο σχετικός νόμος αναφέρει ότι η οποιαδήποτε πράξη κάποιας Μονής απλώς κοινοποιείται στον διοικητή του Αγίου Ορους και η μόνη του υποχρέωση είναι να παραλάβει την κοινοποίηση από τη Μονή και να τη διαβιβάσει στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα και η φανερή ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Την Παρασκευή το πρωί, θα γίνει η συζήτηση για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και μυστική ψηφοφορία για το θέμα θα γίνει στις έξι το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον καλεί να ζητήσει αμέσως από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την άμεση αποστολή στη Βουλή του ανακριτικού υλικού, προκειμένου «στοιχεία του φακέλου να συνεκτιμηθούν με την προς συζήτηση πρόταση για την Προανακριτική Επιτροπή».

Απαντώντας στην επιστολή, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας αναφέρει ότι από τις προβλέψεις του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής «δεν μπορεί να ζητήσει να έρθει η δικογραφία στη Βουλή για έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη». Αν, τονίζει, συσταθεί Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή μπορεί η Επιτροπή μέσω του προέδρου της Βουλής να ζητήσει στοιχεία από τη Δικαιοσύνη όπως έγινε και με την Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΓΔΜ
Διαβουλεύσεις στα Σκόπια...

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι είχαν συνάντηση, χθες το μεσημέρι, στα Σκόπια, στην οποία εξετάστηκε η τελευταία δέσμη ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν επιπλέον διαβουλεύσεις, προτού η ΠΓΔΜ επιδώσει τις παρατηρήσεις της στον Μ. Νίμιτς επί της τελευταίας του πρότασης. Σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι για τη σημερινή συνάντηση, αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη σημερινή συντονιστική συνάντηση που είχαν, προέβησαν σε ανάλυση της τελευταίας δέσμης ιδεών του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για την υπέρβαση της εκκρεμότητας της ονομασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας, η οποία παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη στις 8 Οκτώβρη 2008.

Ταυτόχρονα, αντηλλάγησαν πληροφορίες στο πλαίσιο του ζητήματος αυτού το οποίο αποτελεί υψίστης εθνικής σημασίας για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Επειδή, κατά τη συμφωνημένη με τον μεσολαβητή κ. Νίμιτς, δυναμική της διαδικασίας, η απάντηση και η αντίδραση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν αναμένεται στη διάρκεια αυτής της βδομάδας, αποφασίστηκε, πριν από την πραγματοποίηση του επόμενου βήματος, να διεξαχθούν επιπλέον διαβουλεύσεις, στο πλαίσιο του συντονισμού των θέσεων της κρατικής ηγεσίας».

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Δικαιολογίες άνευ ουσίας για την υπόθεση Βατοπεδίου

Να δικαιολογήσει τις κινήσεις συγκάλυψης της υπόθεσης Βατοπεδίου και να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων επιχείρησε από τις Βρυξέλλες ο Κ. Καραμανλής.

«Εγκλωβίζοντας» σταθερά την υπόθεση στη δικομματική διαμάχη και αποσιωπώντας την ουσία της, ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε με άνεση την αλλαγή της «πάγιας» θέσης του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εμφανιζόμενος ταυτόχρονα ως κυρίαρχος του παιχνιδιού.

«Δεν έχει αλλάξει η θέση μου» για το πότε πρέπει να συστήνεται Εξεταστική Επιτροπή, υποστήριξε, όταν του επισημάνθηκε ότι μέχρι πρόσφατα θεωρούσε την Εξεταστική Επιτροπή συνώνυμο της συγκάλυψης. Ωστόσο, «μετά τα όσα συνέβησαν στο χώρο της Δικαιοσύνης δημιουργήθηκε ένα κλίμα περί συγκάλυψης», είπε, δικαιολογώντας την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή.

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις του «παιχνίδια πρόσκαιρων εντυπώσεων», επισημαίνοντας ότι η σύσταση Προανακριτικής προϋποθέτει να υπάρχουν στοιχεία για διάπραξη ποινικού αδικήματος και μάλιστα να συνδέονται με συγκεκριμένο πρόσωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, δικαιολογώντας την επιλογή του να μην απομακρύνει «προληπτικά» υπουργούς, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στην υπόθεση, είπε ότι δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις. «Με την έκφραση οποιασδήποτε καταγγελίας δε στοιχειοθετείται πολιτική πράξη», αποφάνθηκε.

Αποδοκίμασε ταυτόχρονα τις καταγγελίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Αυτές (σ.σ. τις παρεμβάσεις) τις αποκλείω γιατί βρίσκονται έξω από τις αρχές και τις πρακτικές μου», υποστήριξε, δίχως φυσικά να πείσει.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι οι εκλογές δε βρίσκονται στο πρόγραμμά του, διατηρώντας βέβαια το προνόμιο του να κάνει ανασχηματισμό όποτε το κρίνει. Αισθάνθηκε επίσης την ανάγκη να δηλώσει ότι «αισθάνομαι πολύ ισχυρός», συμπληρώνοντας ότι έχει την ευθύνη να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που να ξεκαθαρίζουν το κλίμα.

ΠΑΣΟΚ
Επιμονή στη συγκάλυψη των ευθυνών του και ... αντικομμουνισμός

Με την όξυνση της ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης, η οποία αρχίζει και τελειώνει στον «τίτλο» που θα φέρει η επιτροπή για την εξέταση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, επιχειρεί να συγκαλύψει το ΠΑΣΟΚ τις τεράστιες πολιτικές του ευθύνες για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και τη συνενοχή του σε μια ακόμα δυσώδη υπόθεση, που φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τόσο της ΝΔ όσο και τη δική του.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένοντας στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν υπουργικές ευθύνες στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και απορρίπτοντας την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επιδιώκει - έχοντας και τη «βοήθεια» της κυβερνητικής πλειοψηφίας - να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψει ότι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα μοναστήρια γινόταν και έγινε με νόμους που ψήφισαν και εφάρμοσαν οι εταίροι του δικομματισμού, μέσω των πολιτικών εκπροσώπων τους.

Δικομματική αντιπαράθεση για τις διαδικασίες...

Ακριβώς πάνω σ' αυτό το πλαίσιο και εμφανίζοντας το κόμμα του σαν «φύλακα» της «νομιμότητας» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι το κόμμα του εμμένει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου «να μην υπάρξει παραγραφή αδικημάτων», αφού, όπως είπε, «για να ασκηθούν διώξεις πριν από τον Ιούνιο του 2009, πρέπει να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή». Μάλιστα, ο ίδιος παρουσιάζοντας το ΠΑΣΟΚ σαν υποστηρικτή της «κάθαρσης» είπε ότι όποιος «δεν ψηφίζει την Προανακριτική Επιτροπή, στην πράξη, οδηγεί την υπόθεση αυτή σε παραγραφή, σε ατιμωρησία».

Ρίχνοντας όλο το βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση γύρω από τα ζητήματα των διαδικασιών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ανέφερε: «Ο κ. Καραμανλής δεν κατάφερε να εξηγήσει γιατί άλλαξε άποψη σχετικά με την Εξεταστική, ούτε και γιατί αρνείται την Προανακριτική Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την υπόθεση Βατοπεδίου». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή «επανάληψη της παράστασης της ΔΕΘ», λέγοντας: «Οπως τότε κάλυπτε υπουργούς που αργότερα αναγκάστηκε να αποχωριστεί, έτσι και τώρα καλύπτει υπουργούς».

Το ΠΑΣΟΚ, παράλληλα, χτες προχώρησε σ' ένα «μπαράζ» μηνύσεων και καταγγελιών. Συγκεκριμένα, 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν Ερώτηση - Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετικά με τις ενέργειες της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) καθώς, όπως δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, «φαίνεται πως το εκτελεστικό όργανο ήταν η ΚΕΔ και ο πρόεδρός της και διευθύνων σύμβουλος, κ. Γκράτσιος, εκλεκτός του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος».

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, και κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Κ. Καρούτσου, για «όσα διαπράχθηκαν σε σχέση με την παρεμπόδιση της διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή και σε σχέση με τις πιέσεις που ασκήθηκαν στους δύο αντεισαγγελείς που οδήγησαν στην παραίτησή τους».

...με αντιΚΚΕ λασπολογία

Στη συντονισμένη επιχείρηση να «θάψει» την πολιτική συνενοχή του στο τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το ΠΑΣΟΚ τράβηξε από το «οπλοστάσιό» του τις γνωστές «προβοκάτσιες» που κατά καιρούς χρησιμοποιεί για να επιτεθεί εναντίον του ΚΚΕ. Ενοχλημένη η Χαριλάου Τρικούπη από την αταλάντευτη θέση του ΚΚΕ να εξεταστεί συνολικά το πολιτικό αντιλαϊκό πλαίσιο που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία και να αποκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, προχωρεί σε επιθέσεις «λάσπης».

Μετά τον Θ. Πάγκαλο, που ισχυρίστηκε προχτές ότι το ΚΚΕ έχει συνάψει «μια έκφυλη και φανερή συμμαχία με τη ΝΔ», τη σκυτάλη πήρε ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ υποστήριξε ότι «το 1989, το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο ΣΥΝ, ο ενιαίος τότε, είχαν συνεργαστεί με τη Δεξιά. Το επιχείρημα ήταν τάχα να μην παραγραφούν τα εγκλήματα του Ανδρέα Παπανδρέου, αν πάμε σε εκλογές. Τότε για να μην παραγραφούν συνεργάστηκαν. Τώρα συνεργάζονται για να παραγραφούν;»... Αυτές οι δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ φανερώνουν πόσο τους «πονά» το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν ενδίδει στα παιχνίδια των εταίρων του δικομματισμού και τους χαλάει τη «σούπα» της χειραγώγησης που επιχειρούν να φτιάξουν για να εγκλωβίσουν το λαό.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
Επαρκή στοιχεία για την εμπλοκή των υφυπουργών

Στις ιερές μπίζνες της Μονής Βατοπεδίου υπάρχει σαφής εμπλοκή πολιτικών προσώπων που δεν περιορίζεται μόνο στις υπογραφές. Αυτό εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνά τους οι δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς Ηλ. Κολιούσης και Ελ. Σωτηροπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα έπεσε όχι μόνο σε υφυπουργούς για τους οποίους υπάρχουν επαρκή στοιχεία, αλλά και σε υπουργούς. Εξάλλου, σ' αυτό οφείλεται και το «διορθωτικό» με τη χειρόγραφη προσθήκη της λέξης «υφυπουργών» στην αίτηση παραίτησης των δύο εισαγγελέων, όπως αποκαλύπτεται εκ των υστέρων. Τα στοιχεία ήταν επαρκή για τους υφυπουργούς, ενώ υπήρχαν και άλλα στοιχεία - εκτός από τις υπογραφές - και για υπουργούς σχετικά με τις επίμαχες αποφάσεις.

Οι δύο εισαγγελείς Κολιούσης και Σωτηροπούλου εμμένουν στην απόφασή τους για παραίτηση, ενώ σύμφωνα με όσα φέρεται να έχουν δηλώσει σε συναδέλφους τους δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις για να μην παραδώσουν τη δικογραφία «αμελλητί» στη Βουλή.

Στο μεταξύ, για σήμερα, έχει κληθεί να καταθέσει για το σκάνδαλο Βατοπεδίου ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης στην Ε. Σπυροπούλου. Από την ερχόμενη βδομάδα, θα κληθούν σε κατάθεση τα μέλη της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων της Διεύθυνσης Γεωργίας Νομαρχίας Ξάνθης και ο Π. Παπαδόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής» της Θράκης. Ο συνολικός αριθμός των προσώπων που θα καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου αναμένεται να φτάσει τους 25.

Τέλος, και χτες συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις του δικαστικού κόσμου για τις παραιτήσεις των Ηλ. Κολιούση και Ελ. Σωτηροπούλου. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η Ενωση Διοικητικών Δικαστών και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρουν ότι «τα όργανα της Δικαιοσύνης και κάθε πολιτειακός παράγοντας οφείλουν να σέβονται και να περιφρουρούν τη θεμελιώδη εγγύηση του δημοκρατικού κράτους δικαίου και να απέχουν από κάθε άμεση ή έμμεση επέμβαση στο έργο των δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών και από κάθε ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει την κρίση τους».

Επίσης, έξι μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνουν ότι η παρέμβαση του πρωθυπουργού να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην κάνει δεκτές τις παραιτήσεις «δημιουργεί νέο θεσμικό ζήτημα».

ΒΙΕΤΝΑΜ
Δεν απογειώθηκε το αεροσκάφος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μια λανθασμένη ένδειξη για βλάβη στο σύστημα πυρανίχνευσης καθήλωσε χτες το πρωί στο αεροδρόμιο Ντα Ναγκ του κεντρικού Βιετνάμ το αεροσκάφος των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», στο οποίο επέβαιναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και άλλα 180 άτομα που τον συνόδευαν.

Κατά την τροχοδρόμηση, ο πιλότος διαπίστωσε ένδειξη για φωτιά στον έναν από τους τέσσερις κινητήρες και αμέσως ακινητοποίησε το αεροσκάφος, βάζοντας σε λειτουργία τους πυροσβεστήρες. Από τους ελέγχους που έγιναν δε διαπιστώθηκε πραγματική βλάβη στον κινητήρα, αλλά λανθασμένη ένδειξη στο σύστημα πυρανίχνευσης. Ωστόσο, το αεροπλάνο δεν απογειώθηκε, καθώς έπρεπε να αντικατασταθούν οι πυροσβεστήρες.

Υπέρ της Προανακριτικής ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Διαχώρισε τη θέση του χτες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος από την πρόταση του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι». Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβασή του προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Κουμουνδούρου, καθώς δίνει τροφή στην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Τώρα να καθόμαστε επί της διαδικασίας και να λέμε αν θα κάνουμε εξεταστική ή προανακριτική, είναι λιγάκι... οι φοιτητικές γενικές συνελεύσεις που επί μέρες ασχολούνται με τα διαδικαστικά και δεν μπαίνουν στα ουσιαστικά θέματα. Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, τόσο σύνθετο και τόσο έντονο ώστε πρέπει γρήγορα να οδηγηθεί σε προανακριτική επιτροπή» και παρακάτω: «Η γνώμη η δική μου είναι ότι έπρεπε, ακριβώς για να μη σέρνονται τα πράγματα και άλλο, να πάει γρήγορα η υπόθεση σε μια προανακριτική επιτροπή. Η προανακριτική επιτροπή μπορεί να είναι και σε βάθος χρόνου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας δήλωσε χτες σχετικά ότι «επιβάλλεται η άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής» αλλά «δεν είμαστε αντίθετοι σε προανακριτική επιτροπή και καλούμε το ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσει τελικά την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ