Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
Επαρκή στοιχεία για την εμπλοκή των υφυπουργών

Στις ιερές μπίζνες της Μονής Βατοπεδίου υπάρχει σαφής εμπλοκή πολιτικών προσώπων που δεν περιορίζεται μόνο στις υπογραφές. Αυτό εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνά τους οι δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς Ηλ. Κολιούσης και Ελ. Σωτηροπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα έπεσε όχι μόνο σε υφυπουργούς για τους οποίους υπάρχουν επαρκή στοιχεία, αλλά και σε υπουργούς. Εξάλλου, σ' αυτό οφείλεται και το «διορθωτικό» με τη χειρόγραφη προσθήκη της λέξης «υφυπουργών» στην αίτηση παραίτησης των δύο εισαγγελέων, όπως αποκαλύπτεται εκ των υστέρων. Τα στοιχεία ήταν επαρκή για τους υφυπουργούς, ενώ υπήρχαν και άλλα στοιχεία - εκτός από τις υπογραφές - και για υπουργούς σχετικά με τις επίμαχες αποφάσεις.

Οι δύο εισαγγελείς Κολιούσης και Σωτηροπούλου εμμένουν στην απόφασή τους για παραίτηση, ενώ σύμφωνα με όσα φέρεται να έχουν δηλώσει σε συναδέλφους τους δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις για να μην παραδώσουν τη δικογραφία «αμελλητί» στη Βουλή.

Στο μεταξύ, για σήμερα, έχει κληθεί να καταθέσει για το σκάνδαλο Βατοπεδίου ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης στην Ε. Σπυροπούλου. Από την ερχόμενη βδομάδα, θα κληθούν σε κατάθεση τα μέλη της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων της Διεύθυνσης Γεωργίας Νομαρχίας Ξάνθης και ο Π. Παπαδόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής» της Θράκης. Ο συνολικός αριθμός των προσώπων που θα καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου αναμένεται να φτάσει τους 25.

Τέλος, και χτες συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις του δικαστικού κόσμου για τις παραιτήσεις των Ηλ. Κολιούση και Ελ. Σωτηροπούλου. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η Ενωση Διοικητικών Δικαστών και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρουν ότι «τα όργανα της Δικαιοσύνης και κάθε πολιτειακός παράγοντας οφείλουν να σέβονται και να περιφρουρούν τη θεμελιώδη εγγύηση του δημοκρατικού κράτους δικαίου και να απέχουν από κάθε άμεση ή έμμεση επέμβαση στο έργο των δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών και από κάθε ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει την κρίση τους».

Επίσης, έξι μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνουν ότι η παρέμβαση του πρωθυπουργού να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην κάνει δεκτές τις παραιτήσεις «δημιουργεί νέο θεσμικό ζήτημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ