Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Απαραίτητο το σύγχρονο μηχάνημα ακτινοθεραπείας

Το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα την έλλειψη ειδικού μηχανήματος ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Είναι γνωστό ότι πολλά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο βρίσκονται αντιμέτωπα με πλήθος προβλημάτων εξαιτίας των ελλείψεων στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", εδώ και πολλά χρόνια, καθυστερεί η προμήθεια ενός μηχανήματος ακτινοθεραπείας, κατάλληλο για την αντιμετώπιση του καρκίνου, παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες που είχαν γίνει.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι το Νοσοκομείο "Αγλαΐα Κυριακού" διαθέτει το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και συγκεντρώνει ασθενείς από όλη τη χώρα, τότε γίνεται φανερό ότι το πρόβλημα αποκτά τεράστιες διαστάσεις.

Πολλές φορές, λόγω της έλλειψης αυτού του μηχανήματος, τα παιδιά αυτά που χρειάζονται ακτινοβολία αναγκάζονται να καταφεύγουν σε μηχανήματα που προορίζονται για ενήλικες, κάτι το οποίο μπορεί να επιφέρει σοβαρές παρενέργειες.

Επιπλέον τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα δε διαθέτουν ειδικά συστήματα ακινητοποίησης και είναι πιο αργά, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ταλαιπωρία των μικρών παιδιών, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνονται οι θεραπείες όσο συχνά θα έπρεπε.

Από την άλλη φαίνεται ότι εξελίσσεται, με αιχμή αυτό το ζήτημα, ένα "παιχνίδι συμφερόντων - εταιρειών" σχετικά με την προμήθεια αυτού του μηχανήματος. Ενα απάνθρωπο "παιχνίδι" πάνω στα σοβαρότατα προβλήματα αυτών των παιδιών.

Ταυτόχρονα ανύπαρκτες είναι και οι υποδομές για τη φιλοξενία των γονιών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κρατικός οργανωμένος ξενώνας που να μπορεί να δεχτεί τους συγγενείς αυτών των παιδιών, αφήνοντας περιθώρια κάλυψης αυτών των αναγκών από την "εθελοντική" δράση του Συλλόγου "ΦΛΟΓΑ".

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες. Μιας πολιτικής που υποβαθμίζει και απαξιώνει τη Δημόσια Υγεία, οδηγώντας στην ιδιωτικοποίηση αυτού τομέα. Μετατρέποντας ουσιαστικά την υγεία από δικαίωμα σε εμπόρευμα, αφού πάρα πολλές φορές οι ίδιοι οι γονείς αναγκάζονται να "βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη" για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια των παιδιών τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και:

  • Να εξασφαλίσει άμεσα την προμήθεια και λειτουργία του συγκεκριμένου σύγχρονου μηχανήματος.
  • Να εξασφαλίσει την ύπαρξη κρατικών ξενώνων και χώρων υποδοχής στους οποίους θα μπορούν να φιλοξενούνται δωρεάν οι γονείς και συγγενείς των καρκινοπαθών παιδιών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ